Italiensk lasagna

Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det en rå, krydret medisterpølse, trykket ut av skinnet slik at kun deigen blir brukt. Jamie Oliver bl.a bruker det. Denne oppskriften har like deler svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, noe som smaker veldig godt!

Tips: Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og frys. Da har du lettvin middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!

Stekes på 200 grader i ca 25 min, midt i ovnen.

Skriv ut
Italiensk lasagna
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Kjøttsaus
  1. Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.
Bechamel
  1. Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
  2. Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.
Del denne oppskriften

Kjøttboller i tomatsaus

Skriv ut
Kjøttboller i tomatsaus
Små runde kjøttboller fulle av smak av Hellas! Laget av lammekjøttdeig:
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Forberedelse 30 min
Porsjoner
personer
Ingredienser
Kjøttboller
Tomatsaus
Forberedelse 30 min
Porsjoner
personer
Ingredienser
Kjøttboller
Tomatsaus
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Legg brødet i bløt i melken. Ha olivenoljen i en bolle, tilsett kjøttet og sprinkle over salt og pepper. Begynn å arbeide deigen sammen med hendene. Tilsett det bløte brødet og arbeid videre.
  2. Tilsett urtene, løken, egget og skall og saft av en halv sitron. Arbeid deigen sammen.
  3. Bruk en liten is skje og form fine runde kjøttboller som du steker i olivenolje. Skal de trekke i tomatsausen behøver de ikke gjennomstekes.
  4. Kjøttbollene kan gjerne spises slik, med en Taztziki ved siden av!
Tomatsaus
  1. Fres finhakkede grønnsaker i oljen til de blir blanke, ikke brune. Tilsett vin og la det koke ca 20 min. til de er mye. Kjørblandingen i en blender så det blir finmost. Kjør tomatene i en blender, ( ikke helt finmost) og tilsett gryten sammen med timian. La det koke ca 30 min til . Smak til med salt og pepper og en klype sukker.
  2. Legg kjøttbollene i sausen og trekke ferdig. Knallgodt med potetmos eller stekte poteter ved siden av. Eller bare en fersk Focaccia.
Notater

Del denne oppskriften