Kamskjell med følge

Skriv ut Del på Facebook
4

Ingredienser
 

  • 12 kamskjell
  • smør, salt og pepper

Brokkolikrem

  • 1 stk brokkoli
  • 1 ss smør
  • 1 ss creme fraiche
  • salt og kajennepepper

Hvitløkskrem

  • 10 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • salt og kajennepepper

Baconvinagrette

  • 50 gr bacon
  • 2 ss gressløk
  • 0,75 dl olivenolje
  • ca 2 ts sherryeddik
  • ca 2 ts sukker

Fremgangsmåte
 

Kamskjell

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir. Skjær snitt i overflaten av kamskjellene, ca 1-2 mm dype. Stek kamskjell i ca. 30 sekunder på hver side i smør. Dryss salt og pepper over.

Hvitløkskrem

  • Kok hvitløk i vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og mos hvitløk med smør til glatt puré. Smak til med salt og litt kajennepepper.

Vinaigrette

  • Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til de er gylne. Finhakk gressløk og bland sammen med olivenolje. Smak vinaigretten til med sherryeddik, sukker og salt, og rør inn baconterninger. Server kamskjellene med brokkolibuketter, brokkolikrem, hvitløkskrem og vinaigrette ved siden av.

Brokkolikrem

  • Kok brokkolien i noen minutter så den blir myk. Ha den over i en foodprosessor og den fin med smøret og creme fraiche. Smak til med salt og kajennepepper.

Tips og triks!

Denne oppskriften har jeg funnet på Godfisk. Bildet er også lånt fra Godfisk.
Dette er så godt at en av gjestene våre sa at hun skulle gjerne ha slikket tallerken!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!