4
Ingredienser
- 12 kamskjell
- smør, salt og pepper
Brokkolikrem
- 1 stk brokkoli
- 1 ss smør
- 1 ss creme fraiche
- salt og kajennepepper
Hvitløkskrem
- 10 fedd hvitløk
- 1 ss smør
- salt og kajennepepper
Baconvinagrette
- 50 gr bacon
- 2 ss gressløk
- 0,75 dl olivenolje
- ca 2 ts sherryeddik
- ca 2 ts sukker
Fremgangsmåte
Kamskjell
- Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir. Skjær snitt i overflaten av kamskjellene, ca 1-2 mm dype. Stek kamskjell i ca. 30 sekunder på hver side i smør. Dryss salt og pepper over.
Hvitløkskrem
- Kok hvitløk i vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og mos hvitløk med smør til glatt puré. Smak til med salt og litt kajennepepper.
Vinaigrette
- Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til de er gylne. Finhakk gressløk og bland sammen med olivenolje. Smak vinaigretten til med sherryeddik, sukker og salt, og rør inn baconterninger. Server kamskjellene med brokkolibuketter, brokkolikrem, hvitløkskrem og vinaigrette ved siden av.
Brokkolikrem
- Kok brokkolien i noen minutter så den blir myk. Ha den over i en foodprosessor og den fin med smøret og creme fraiche. Smak til med salt og kajennepepper.
Tips og triks!
Denne oppskriften har jeg funnet på Godfisk. Bildet er også lånt fra Godfisk.
Dette er så godt at en av gjestene våre sa at hun skulle gjerne ha slikket tallerken!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!