Italiensk lasagna

Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det en rå, krydret medisterpølse, trykket ut av skinnet slik at kun deigen blir brukt. Jamie Oliver bl.a bruker det. Denne oppskriften har like deler svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, noe som smaker veldig godt!

Tips: Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og frys. Da har du lettvin middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!

Stekes på 200 grader i ca 25 min, midt i ovnen.

Skriv ut
Italiensk lasagna
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Kjøttsaus
  1. Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.
Bechamel
  1. Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
  2. Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.
Del denne oppskriften

Fiskeboller i currysaus

Denne oppskriften er fra TV programmet Bra godt med Berit Nordstrand og Klaus Onstad

Jeg er imponert over all kunnskapen til Berit og vil gjerne forsøke å spise slik hun anbefaler i ukedagene i hvert fall.

Skriv ut
Fiskeboller i currysaus
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Porsjoner
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Kutt alle grønnsakene unntatt sitrongresset og fres de i litt nøytral olje, tilsett currypaste og sviss dette et par minutter.
  2. Tilsett kokosmelk, melk og gjerne litt fløte. Kok dette sammen til grønnsakene er møre, varm fiskebollene i sausen.
  3. Riv agurken på en mandolin, press ut væsken. Tilsett finkuttet koriander og chili. Smak til med litt sitronsaft.
Del denne oppskriften

Kidneybønne salat med sprø topping

Skriv ut
Kidneybønne salat med sprø topping
En kjempegod bønnesalat til sommerens grillmat ! Den er holdbar i holdbar i kjøleskapet i noen dager.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Kapittel Tilbehør
Porsjoner
porsj
Ingredienser
Kapittel Tilbehør
Porsjoner
porsj
Ingredienser
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Kutt alle grønnsakene fint opp og riv eller kutt osten fint opp. Bland alle ingrediensene sammen og hell over dressing. Chipsene kan gjestene forsyne seg og knuse selv. Velbekomme!
Del denne oppskriften