Italiensk lasagna

Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det en rå, krydret medisterpølse, trykket ut av skinnet slik at kun deigen blir brukt. Jamie Oliver bl.a bruker det. Denne oppskriften har like deler svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, noe som smaker veldig godt!

Tips: Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og frys. Da har du lettvin middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!

Stekes på 200 grader i ca 25 min, midt i ovnen.

Skriv ut
Italiensk lasagna
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Kjøttsaus
  1. Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.
Bechamel
  1. Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
  2. Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.
Del denne oppskriften

Brun saus

Skriv ut
Brun saus
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Porsjoner
Ingredienser
Porsjoner
Ingredienser
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Smelt smøret i en stekepanne og ha i melet, la mel og smørblanding bli pent brun under kontinuerlig røring. Spe med kraften og la sausen koke opp mellom hver speeing, det er da den tykner.
  2. Smak til med salt og pepper og evt soyasaus. Nå kan du leke deg med smaker, gjerne krydder. Til lam er det godt med rosmarin og en fløteskvett. Til vilt er det godt med litt rognebærgele og litt rødvin. Til svin synes jeg timian er nydelig. En fløteskvett eller litt rømme skader aldri.
Del denne oppskriften

Enkel fiskesuppe

Skriv ut
Enkel fiskesuppe
Stemmer: 1
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Kapittel Suppe
Porsjoner
pers
Ingredienser
Kapittel Suppe
Porsjoner
pers
Ingredienser
Stemmer: 1
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Suppen
  1. Lag en jevning av smør, og mel og 1 liter av buljongen, la den putre en 7-8 min for å få bort den melsmaken. Smak til med salt og pepper. Rør inn creme fraiche
Grønnsakene
  1. Kutt alle grønnsakene smått opp og kok de ca 10 min i 1/2 l av buljongen.
Tilslutt
  1. Bland sammen begge buljonger og smak til med salt, pepper, og litt sitronsaft.
  2. Når den er helt ferdig smakt til, has fisken i trekkes med i ca 5 min.
  3. Rør minst mulig etter at fisken er til satt
  4. Ha gjerne finhakket gressløk eller dill på toppen.
Notater

Dette er en enkel, men mettende suppe. Du kan gjøre den festfin ved å tilsette reker, blåskjell etc  ved servering. Har du i reker må suppen ikke koke mer.

Del denne oppskriften