Blåbærterte med mandefyll

Foto Tone Rieber Mohn

Skriv ut
Blåbærpai med mandefyll
Paiform på 28 cm i diameter. Serveres gjerne lun, men holder seg god og saftig selv etter et par dager i kjøleskapet. Dryss over ekstra blåbær og litt melis før servering. Som ekstra tilbehør er det nydelig med pisket krem eller rømme, vaniljesaus eller is.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Kapittel Bakst, Dessert
Porsjoner
kake
Ingredienser
Mørdeig til tertebunnen
Kapittel Bakst, Dessert
Porsjoner
kake
Ingredienser
Mørdeig til tertebunnen
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Mørdeig
  1. Smøret skal være kjøleskapskaldt og i små terninger. Smuldre sammen smør, mel og melis til smøret er finfordelt. Du kan eventuelt kjøre det raskt sammen i en hurtigmikser.
  2. Tilsett egg og mandelmel og bland det raskt sammen til en deig. Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst en times tid før bruk.
  3. Varm ovnen til 175 grader. Kjevl ut mørdeigen og kle formen med deigen, klem deigen lett inntil og litt over kanten. Eller skjær deigen i tynne skiver, legg skivene jevnt utover i formen og trykk og klem dem godt sammen så formen blir godt dekket. Prikk deigen lett med en gaffel og la formen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Fyll
  1. Visp smør og sukker lyst og luftig. Stopp et par ganger underveis og skrap ned langs med sidene i bollen. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg. Bland til slutt inn mandelmelet. Bre fyllet jevnt utover tertebunnen og dryss over blåbærene. Stek terten midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til fyllet har «satt seg».
Del denne oppskriften

Boeuf Bourguignon

Skriv ut
Boeuf Bourguignon
Dette er Julia Childs oppskrift, ihvertfall så lik orginalen som mulig ! Gryten over alle gryter nå når høsten nærmer seg. Her må man bruke kjøtt som egner seg til å trekke lenge, altså ikke biff.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Forberedelse 225 gr ca 20 min
Koke/steketid 150 gr ca 2,5 - 3 t
Porsjoner
4 pors
Ingredienser
Forberedelse 225 gr ca 20 min
Koke/steketid 150 gr ca 2,5 - 3 t
Porsjoner
4 pors
Ingredienser
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Kutt bacon i fine biter og løken kuttes smått opp. Brun begge deler i smør og ha i en kjele/ gryte.
  2. Kutt kjøttet i ca 3x3 cm biter og brun kjøttet i olje. Ha kjøttet over i en ildfast form og sett den i stekovnen på 225 gr i ca 20 min for å brune litt mer.
  3. Skrell og kutt gulrøttene i store biter og brun de litt. Kok ut pannen i litt vann og hell i gryta.
  4. Ha kjøttet over i gryta og ha over melet, rør litt rundt så det fordeler seg. Ha i tomatpure og krydder.
  5. Hell først på rødvin, så kraft til det nesten dekker kjøttet. Kjøttet vil også avgi væske og da blir det for mye om kjøttet dekkes helt med en gang.
  6. Sett gryten i stekovnen på 150 gr eller la den stå og putre på ovnen i ca 3 t. Kjøttet skal være helt mørt.
  7. Like før servering, stekes småløken og sjampignonen og has over. La gryten surre litt, så løken blir mør.
  8. Server med ris eller potetmos. Velbekomme !
Del denne oppskriften

Kvikk- lunch kake

Dette er favorittkaken fra jeg var barn. En slik pleide å stå i stekeovnen, når den var ferdig, med en kniv ved siden av.
Værsågod, bare spis 👍

Skriv ut
Kvikk- lunch kake
1 langpanne
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Kapittel Bakst
Land Norge
Koke/steketid 30/40 min 170 gr
Porsjoner
Ingredienser
Kakebunn
Glasur
Kapittel Bakst
Land Norge
Koke/steketid 30/40 min 170 gr
Porsjoner
Ingredienser
Kakebunn
Glasur
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Kakebunn
  1. Pisk egg og sukker godt. Tilsett melk og smeltet smør. Sikt i det tørre.
Glasur
  1. Alt blandes og has over kaken mens den er varm.
Del denne oppskriften