Italiensk lasagna

Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det en rå, krydret medisterpølse, trykket ut av skinnet slik at kun deigen blir brukt. Jamie Oliver bl.a bruker det. Denne oppskriften har like deler svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, noe som smaker veldig godt!

Tips: Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og frys. Da har du lettvin middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!

Stekes på 200 grader i ca 25 min, midt i ovnen.

Skriv ut
Italiensk lasagna
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Kjøttsaus
  1. Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.
Bechamel
  1. Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
  2. Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.
Del denne oppskriften

Gresk Moussaka

 

Dette er skikkelig » gresk comfort food» !

Skriv ut
Gresk Moussaka
Dette er en smakfull Moussaka, som minner meg om de har spist i Hellas. Server gjerne en deilig gresk salat med tomater, tynne skiver rødløk, agurk og fetaost ved siden av.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsaus
Hvit Saus
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsaus
Hvit Saus
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Kjøttsaus
  1. Skjær aubergingene i skiver og dryss over salt. La de stå i ca 30 min. til de begynner å svette væske. Skyll og tørk dem og stek i litt olje. Sett til side.
  2. Grovhakk løk og hvitløk, brun det i stekepanne sammen med kjøttdeigen. ha i tomatpure, rødvin og krydder. La dette stå og surre uten lokk i ca 20 min. Smak til med salt og pepper og evt mer av oregano og kanel. Noen oppskrifter har også muskatnøtt.
Hvit saus
  1. Smelt smøret og rør inn hvetemelet, spe litt etter litt med melken og la sausen koke noen min. Visp eggene sammen og tilsett i sausen, da må det ikke koke mer. Ha gjerne litt av osten i sausen .
Montering
  1. Leg et lag med stekte auberginskiver i bunnen av en ildfast form. Ha over kjøttsaus, legg et lag til med aubergin til, mer kjøttsaus og tilslutt et lag med hvit saus. Dryss over resten av osten.
Notater

moussaka

Dette er et illustrasjonsbilde som jeg har funnet på nettet.

Del denne oppskriften