Brun saus

Brun saus
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Brun saus
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
  1. Smelt smøret i en stekepanne og ha i melet, la mel og smørblanding bli pent brun under kontinuerlig røring. Spe med kraften og la sausen koke opp mellom hver speeing, det er da den tykner.
  2. Smak til med salt og pepper og evt soyasaus. Nå kan du leke deg med smaker, gjerne krydder. Til lam er det godt med rosmarin og en fløteskvett. Til vilt er det godt med litt rognebærgele og litt rødvin. Til svin synes jeg timian er nydelig. En fløteskvett eller litt rømme skader aldri.
Del denne oppskriften

Aubergine med tomat og Feta

Aubergine med tomat og Feta
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Porsjoner
10 porsj
Porsjoner
10 porsj
Aubergine med tomat og Feta
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Porsjoner
10 porsj
Porsjoner
10 porsj
Ingredienser
Porsjoner: porsj
Enheter:
Instruksjoner
  1. Vask auberginene og kutt dem i ca 1,5 cm tykkelse (ikke skrell dem). Legg dem i en sikt, dryss over salt og la saltet virke ca 1 t time, dette bidrar til å fjerne bitterheten, og også for å absorbere mindre olje. Skyll og tørk skivene.
  2. Surr i en panne 1 hakket løk, ha i tomatene, litt salt og pepper og en teskje sukker og kok i ca 20 minutter.
  3. Stek auberginen lett i olivenolje og legg inn på papirhåndklær, som dekker begge sider.
  4. 6. Smør en form og legg auberginen i ett lag.
  5. Legg rikelig tomatsaus på toppen av hver skive.
  6. 8. Drypp litt olivenolje på hver skive, legg deretter en teskje (eller to) smuldret feta på hver skive.
  7. 9. Stek i ca 25 minutter på 180 gr.
  8. Du kan drysse persille på toppen.
Notater

Denne oppskriften fikk jeg kokken på Lois Zante Beach hotel på Zakynthos

Del denne oppskriften

Mangosalat til fet fisk

Mangosalat til fet fisk
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
En deilig litt anderledes salat til laks evt ørret. Jeg foretrekker ørret, den er ikke så fet som laksen. Smaker også godt til stekt makrell!
Porsjoner
4 pers
Porsjoner
4 pers
Mangosalat til fet fisk
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
En deilig litt anderledes salat til laks evt ørret. Jeg foretrekker ørret, den er ikke så fet som laksen. Smaker også godt til stekt makrell!
Porsjoner
4 pers
Porsjoner
4 pers
Ingredienser
Porsjoner: pers
Enheter:
Instruksjoner
Slik gjør du
  1. Skjær og hakk opp alle ingrediensene og ha i en bolle.
  1. Bland sammen olje og sitron/limesaft og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og la den stå å trekke litt.
Del denne oppskriften