Italiensk lasagna

Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det en rå, krydret medisterpølse, trykket ut av skinnet slik at kun deigen blir brukt. Jamie Oliver bl.a bruker det. Denne oppskriften har like deler svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, noe som smaker veldig godt!

Tips: Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og frys. Da har du lettvin middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!

Stekes på 200 grader i ca 25 min, midt i ovnen.

Skriv ut
Italiensk lasagna
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Kjøttsaus
  1. Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.
Bechamel
  1. Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
  2. Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.
Del denne oppskriften

Ferskt kjøtt og suppe

Skriv ut
Ferskt kjøtt og suppe
Ferskt kjøtt og suppe er den ultimate høstmaten for meg. God kraft fra kjøttet som blir den deiligste suppe og sur og søt saus til kjøttet, nam nam! Jeg pleier ikke å bruke oppskrift til suppa, kun til sausen. Nye norske rotgrønnsaker lager basisen. Jeg bruker kål, purre, sellerirot, persillerot, gulrøtter og kålrot. Den hemmelige ingrediensen er en bit frisk ingefær! Jeg lager alltid mye og mengden grønnsaker avhenger av mengden vann til å trekke kjøttet i. Jeg prøver her å antyde mengde !
Stemmer: 1
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Kapittel Gammeldags mat
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttet
Saus
Kapittel Gammeldags mat
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttet
Saus
Stemmer: 1
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Suppe
  1. Skyll kjøttet og legg det i vannet. Kok opp og skum godt av hele tiden, dette for å få en klar kraft. La det trekke i vannet til det er mørt, 2-2,5 timer. Når kjøttet er mørt tar du av kraft til sausen før du har i grønnsakene. Sil kraften som er igjen og vask kjelen. Ha kraften tilbake i kjelen. Skrell og del grønnsakene fint opp og kok i kraften ca 10-15 min. til de er møre. Jeg bruker suppegrønnsakene ved siden av kjøttet, men skal det være en festmiddag er det pent og delikat med større biter av grønnsakene til kjøttet.
Saus
  1. Surr løken i smøret og rør inn hvetemel, spe med kraften og la det koke i en 5-6 min til melsmaken er borte. NB Det viktige trikset med å få god sur og søt saus lærte jeg av tante Kami, sausen må være kokt lange nok til melsmaken er borte og løken har satt smak og den MÅ saltes og pepres ferdig. Når den er passe salt, kan man smake til med eddik og sukker. Min erfaring er at sausen krever mer eddik og sukker enn man tror, så jeg begynner med 2 ss av hver. Smak hele tiden og lag den slik du synes den er god. En riktig sur og søt saus skal ha dybde i smaken.
  2. Server suppen først, skjær kjøttet i biter og server med grønnsaker, poteter og saus. Bon appetit!
Del denne oppskriften