Sitron iskrem

Skriv ut Del på Facebook
Det blir ca 1,2 l. iskrem
Dessert
8

Utstyr

  • Iskrem maskin er lurt å ha, men det går å fryse den i en egnet beholder. Rør i isen av og til, så det ikke blir krystaller.

Ingredienser
 

  • 1 ss sitronskall kun det gule finrevet
  • 60 g sitronsaft fra 1-2 sitroner
  • en klype salt
  • 200 g sukker
  • 245 g fløte
  • 235 g melk

Fremgangsmåte
 

  • Rør sammen sukker, sitron og sitronskall,
  • Pisk med mikser og ha i fløte og fløte, pisk til sukkeret er løst opp.
  • Pisk til blandingen tykner såvidt og til sukkeret er oppløst.
  • Hell i en egnet form, dekk til og sett i frys.
  • Etter 2-3 timer, når isen har stivnet såvidt i kantene, men ikke i midten,
  • rør godt sammen.
  • Etter nye 3-4 timer er isen klar til bruk!
  • Ta opp og la stå litt før du skraper ut nydelige kuler.
  • Har du is maskin, avkjøles isblandingen helt før den helles i ismaskinen. La maskinen gå til isen er ferdig, ha den over i en egnet beholder og frys den.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!