Kjøttkaker

Slik lager jeg sausen til kjøttkakene!


Skriv ut
Kjøttkaker
Denne kjøttkake oppskriften har jeg brukt i snart 45 år. Jeg varierer litt med krydder etter hvem som skal spise dem, men hovedsakelig er den lik fra gang til gang.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Porsjoner
Ingredienser
Porsjoner
Ingredienser
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Kjøttkakene Rør deigen seig med saltet, Spe med egget og krydre. Ingefær og muskat gir en god smak, men liker man det ikke, så bruk bare salt og pepper. Spe med melk og rør godt mellom hver gang. Deigen skal så være løs, men holde fasongen i pannen.
  2. Denne deigen kan brukes til bl.a kjøttpudding og kålruletter.
  3. Saus Smelt smør og ha i melet, la det bli pent brunt. Spe med kraft og rør godt mellom hver speiing
Del denne oppskriften

Blåbærpai med sprøtt lokk

Bilde av Camilla Hamid

Skriv ut
Blåbærpai med sprøtt lokk
Paien er nydelig lun med en iskule. Lokket er sprøtt og deilig.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Koke/steketid 175 gr 30 - 40 min.
Porsjoner
Ingredienser
Blåbærbunn
Smuledeig
Koke/steketid 175 gr 30 - 40 min.
Porsjoner
Ingredienser
Blåbærbunn
Smuledeig
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Blåbærbunnen
  1. Bland alle ingrediensene til blåbærbunnen og dekk bunnen av en paiform.
Sprøtt lokk
  1. Smelt smøret og ha i sirupen. Bland alle ingredienser og smør det forsiktig i et jevnt lag over blåbærene.
Del denne oppskriften

Blåbærkake

Skriv ut
Blåbærkake
Nydelig smak av friske blåbær. Vi har store blåbær i hagen så jeg baker og fryser bort i sesongen.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Kapittel Bakst
Koke/steketid 180gr 40 min
Porsjoner
Ingredienser
Kapittel Bakst
Koke/steketid 180gr 40 min
Porsjoner
Ingredienser
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Rør smør og sukker hvitt. Bland inn ett og ett egg. Ha i melken og sikt inn det tørre. Bland blåbærene forsiktig inn.
  2. Stekes på nest nederste rille. Jeg bruker bunnen som topp, om den bakes i vanlig kakeform. Den blir finest i en paiform.
Del denne oppskriften