Hollandaise og hvit asparges

Jeg har prøvd å lage hollandaise og bearnaise mange ganger og alle ganger endt med skilt saus. Nå har jeg endelig forstått at man må TA bollen av VANNBADET FØR man pisker det smeltede smøret inn. Da lyktes det.

Jeg har sett mange oppskrifter og forskjellige smaktilsetninger, så det er kun fantasien som setter grenser.

Jeg synes 4 eggeplommer til 250 gr. smør var helt fint.

Skriv ut
Hollandaise
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Kapittel forrett
Land Norge
Porsjoner
Ingredienser
Kapittel forrett
Land Norge
Porsjoner
Ingredienser
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Del smøret i biter og smelt i en kasserolle på svak varme, melkestoffene vil legge seg på bunnen og det skal ikke med i sausen.
  2. Bland eggeplommer og kaldt vann i en bolle og plasser bollen over en kasserolle med kokende vann (vannbad).
  3. Pisk eggeblandingen mens den varmes forsiktig opp. Pass på at temperaturen ikke overstiger 60 grader. Ta kasserollen bort fra varmen når blandingen har fått en kremet konsistens. Fortsett piskingen 1 minutt.
  4. Hell smeltet smør forsiktig i eggeblandingen mens det røres kontinuerlig med visp, hell dråpevis til å begynne med og senere i en tynn stråle. Smøret binder sausen sammen. Blir sausen tynn har den skilt seg.
  5. Smak til sausen med sitronsaft, salt og hvit pepper før servering. Liker du kajenne, eller krydderurter, kan det også tilsettes. Man kan smaksette som man vil og etter hva sausen skal brukes til.
  6. Den hvite aspargesen må skrelles og den nederste delen på stilken kuttes av. De tykkeste må koke ca 5 min, tynne litt kortere. Kjenn med en spiss kniv om de er møre. Kok i mye vann tilsatt litt sitron, salt og sukker.
Del denne oppskriften

Skogbærkake

Denne oppskriften har jeg hentet fra «Det søte liv» sin side. Jeg har bakt den mange ganger og den høster applaus hver gang!

Skriv ut
Skogbærkake
Du kan bruke alle slags frosne bær, for eksempel bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær osv. Skogsbærblanding som fås kjøpt frosne i butikken egner seg utmerket. Merk at bærene ikke trenger å tines før de has på kaken. De tiner under stekingen. Kaken kan fryses. Den bør da varmes opp litt igjen før servering.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Kapittel Kake
Land Norge
Porsjoner
Ingredienser
Kapittel Kake
Land Norge
Porsjoner
Ingredienser
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Smelt smøret og avkjøl litt.
  2. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du skal ikke piske så mye at det blir eggedosis). Bland inn det smeltede smøret og deretter de tørre ingrediensene.
  3. Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
  4. Legg på friske eller frosne bær (se beskrivelse). Dryss over sukker og mandelflak.
  5. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min (se beskrivelse).
  6. Avkjøl kaken litt i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da stivne i konsistensen og bli lettere å få ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Del denne oppskriften

Fin fiskegrateng

Dette er en kjempegod fiskegrateng som fint kan lages av frosne fiskefileer, eks torsk eller sei, eller rød og hvit fisk.

Det er litt jobb på forhånd, men når alt er ferdig, har du hele middagen i en form.

Serveres med en salat eller revet gulrot med litt sitronsaft over.

Oppskrift potetpure finner du her: potetpure 

Skriv ut
Fin fiskegrateng
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Kapittel Gammeldags mat
Land Norge
Koke/steketid 10-15 min
Porsjoner
Ingredienser
Gratengen
  • ca.700 gr ren fisk en du liker, torsk er veldig godt i
  • 1 liten boks asparges evt sjampignon, smørristet eller erter
Til trekking av fisken
Kapittel Gammeldags mat
Land Norge
Koke/steketid 10-15 min
Porsjoner
Ingredienser
Gratengen
  • ca.700 gr ren fisk en du liker, torsk er veldig godt i
  • 1 liten boks asparges evt sjampignon, smørristet eller erter
Til trekking av fisken
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Trekkelake
  1. Bland ingrediensene til laken og la den koke i 10 min.
  2. La fisken trekke i laken til den så vidt flaker seg
Gratengsausen
  1. Smelt smør og ha i mel. Spe med væsken og la sausen koke i ca 8 min. Ta sausen vekk fra varmen og rør inn eggeplommer og smøret i klatter ( bør være værelsestemp). Bland fisken i sausen veldig forsiktig, ha i evt asparges, erter eller lign.
  2. Ha gratengen over i en ildfast form. Sprøyt potetpure rundt kanten av formen og dryss over ost. Gratiner ved 275 gr. i ca 10 min til gratengen har fått en fin farge.
Del denne oppskriften