Italiensk lasagna

Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det en rå, krydret medisterpølse, trykket ut av skinnet slik at kun deigen blir brukt. Jamie Oliver bl.a bruker det. Denne oppskriften har like deler svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, noe som smaker veldig godt!

Tips: Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og frys. Da har du lettvin middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!

Stekes på 200 grader i ca 25 min, midt i ovnen.

Skriv ut
Italiensk lasagna
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Kjøttsaus
  1. Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.
Bechamel
  1. Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
  2. Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.
Del denne oppskriften

Stifado

Skriv ut
Stifado
Stemmer: 3
Rating: 3.67
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Land Hellas
Porsjoner
Ingredienser
Land Hellas
Porsjoner
Ingredienser
Stemmer: 3
Rating: 3.67
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Forberedelser
  1. For å forberede denne deilige greske biff stifado oppskriften, varme oljen i en gryte, legg til kjøttet (i partier) og sauté, til brunet på alle sider. Stek ikke alt på en gang, stek litt og litt, slik at oljens temperatur forblir høy og kjøttet blir forseglet. Når du er ferdig, legg kjøttet bort,og dekk det til.
  2. Del babysjalotløk i to, legg i samme olje som ble brukt til å brune kjøttet i, skru ned til middels varme og sauté til løkene er myke, men ikke brune (ca. 10 minutter).
  3. Ha den stekte løken i en gryte og hell i konjakk, vin og rødvinseddik, sett på lokk og la den simre i 3 minutter.
  4. Ha kjøttet sammen med kraften i gryten, tilsett hakket tomat, tomatpuré, laubærblad, allehånde og muskat. Kok opp, skru ned varmen og simre biffstifadoen i 1 1/2 time eller til biffen er mør og sausen er tykkere. Bruk lokk.
  1. Mens biffstifadoen simrer, sjekker du om det trengs litt vann; du vil ikke at den skal tørke ut. Hvis det gjør det, hell i en halv kopp kokt vann og rør. Mot slutten av tilberedningstiden sesongen godt med salt og pepper etter smak. Server biff stifado med pasta og revet ost, eller kokte nye poteter. Nyt!
Notater

Namnam!!

Del denne oppskriften

Reker «Oriental»

Skriv ut
Reker "Oriental"
En kjempegod gryte med reker. Hvor hot du vil ha den, bestemmer du selv. Jeg liker den så hot, at man kjenner det på tunga. Du kan bruke vanlige reker eller scampi. Jeg synes den blir best store vanlige reker.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Porsjoner
pers
Ingredienser
Porsjoner
pers
Ingredienser
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Slik gjør du
  1. Løk, purre og eple finhakkes. Surres i smør med currypaste og tomatpure. Strø over melet og spe med fløten. La retten putre i 7-8 min, så melsmaken blir borte og retten har tyknet litt. Smak til med salt, pepper og paprika. Ta gryten av varmen og bland i rekene, NB de må IKKE koke da blir de ikke gode.
Server
  1. Serveres med eller loff, gjerne litt ananas og friskt eple på tallerken. En god salat er også godt ved siden av, gjerne med avocado. Velbekomme!
Notater

Jeg bruker currypaste fra Santa Maria, medium hot.

Del denne oppskriften