Innbakt sur/søt svinekjøtt

Foto: Shutterstock

«Gu lao rou» er det kinesiske navnet på denne retten.

Skriv ut Del på Facebook
Du kan også bruke en tempurarøre før du friterer kjøttet. bare dypp det i røren og rett i varm olje. Oppskriften er her: tempurarøre
4 personer

Ingredienser
 

  • 2 stykker nakkekoteletter ( 500 g) eller annet mørt svinekjøtt
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 0.25 ts pepper

Panering

  • 75 g maisenna
  • 75 g potetmel
  • 0.5 ts salt
  • 2 stykker egg
  • olje til frityrsteking

Grønnsaker

  • 1.5 stk paprika gjerne ulike farger
  • 0.5 stk løk
  • 1 boks ananas ringer

Sursøt saus

  • 4 ss ananasjuice bruk laken fra boksen med ananasringer
  • 3 ss ketchup
  • 3 ss hvitvinseddik 5%
  • 3 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 1 ss soyasaus
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts maisenna

Fremgangsmåte
 

  • Kutt nakkekotelettene i terninger på ca. 2×4 cm.
  • Mariner kjøttet i soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres i minst 10 minutter mens du forbereder resten av ingrediensene.
  • Del grønnsakene i ca. 3×3 cm store biter og bland sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle. Smak til med sukker og eddik før du tilsetter maisenna.
  • Varm deretter olje til frityrstekingen i en stekepanne på middels høy varme. I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle.
  • Knekk egget i en annen bolle og visp det godt opp.
  • Når oljen er varm, vender du først kjøttet i melblandingen, deretter i egget og tilbake i melblandingen før du legger det forsiktig i oljen. Kjøttet snus jevnlig og stekes i ca. 7-8 minutter.
  • Ta ut kjøttet og la det renne av seg. Juster varmen underveis hvis oljen blir for varm.
  • Hemmeligheten bak det supersprø kjøttet er å fritere det i to omganger. La kjøttet hvile i minst 5 minutter mens du steker ferdig første runde, og gjenta prosessen. Den andre gangen skal kjøttet stekes i ca. 4-5 minutter eller til det blir ordentlig sprøtt og godt.
  • Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett sausen når pannen er varm. La den putre i 30 sekunder.
  • Senk varmen til lav og tilsett paprikaen og svinekjøttet. Bland godt slik at sausen klistrer seg fast i kjøttet i ca. 1 minutt. Ha til slutt oppi ananas og løk. Bland godt i 2-3 minutter til.
  • Du kan også ha oppi alle grønnsakene samtidig om du foretrekker mykere løk. Serveres med kokt ris.

Tips og triks!

Hvis du ikke har termometer til oljen, kan du stikke en trepinne i den, bruser det rundt den er den varm nok.
Oljen skal ikke ryke, da er den for varm.
Ha et lokk tilgjengelig om det skulle ta fyr. 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!