( Irsk gryte av lam)
Hovedrett
Irsk
1,5 – 2 t
180 C

8
Utstyr
- Jerngryte, eller en kjele som tåler stekeovn.
Ingredienser
- 1 kg renskåret lam, kuttet i terninger på 2 cm Forpart tåler lang tilberedning best.
- 2 ss vanlig mel
- 2-3 ss olje
- 2 løk i skiver
- 2 stangselleri i skiver
- 3 mellomstore gulrøtter skrelt og skåret i skiver
- 2 laurbærblad
- 1 ss hakket timian tørket går også, men frisk er best
- 600 ml kylling- eller lammekraft
- 750 g melne poteter
- salt og nykvernet sort pepper
Fremgangsmåte
- Koketid: 2-2½ timer, pluss hvile
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Krydre melet med salt og pepper og vend lammekjøttet i melet. Varm opp litt av oljen i en jerngryte med lokk eller stekepanne med høye kanter, og stek det på alle sider over høy varme i 4–6 minutter til det er gyldent. Stek lammet i porsjoner,
- Tilsett mer olje etter behov, og legg kjøttet etter hvert over i en bolle.
- Tilsett litt mer olje i gryten, ha i løk, selleri og gulrøtter og stek på middels varme i 4–5 minutter.
- Legg i laurbærblader og timian og legg det brunede lammekjøttet på toppenHell over kraften og kok opp.
- Smak til med salt og pepper. Reduser varmen og legg poteter i biter på toppen. trykk de forsiktig ned så væsken stiger nok til å dekke potetene.
- Dekk med lokk og sett forsiktig over i ovnen for å steke i 1½–2 timer eller til både lam og poteter er møre.
- Øke ovnstemperaturen til 200°C, ta av lokket og stek i ytterligere 8–10 minutter eller til potetene er gylne.
Tips og triks!

Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!