Italiensk glutenfri sjokoladekake.

torta caprese (chocolate cake)

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Formkaker
Italian
45 min.
170 C
+
+

Utstyr

  • 22 cm rund form

Ingredienser
 

  • 170 gr mørk sjokolade 50% revet
  • 85 gr skålede mandler finmales
  • 85 gr hasselnøtter finmales
  • 170 gr melis
  • 170 gr smør myknet
  • 3 ss potetmel 25 g
  • 2,5 ss usøtet kakaopulver 14 g
  • 150 gr eggehviter romtemperatur
  • 85 gr eggeplommer romtemperatur
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk vaniljestang Bourbon
  • 1 klype fint salt
  • Pynt
  • Melis etter smak

Fremgangsmåte
 

  • For å tilberede torta caprese (sjokoladekake), så start med å legge romtemperet smør i en bolle (ta det ut av kjøleskapet minst et par timer, helst lenger før du bruker det), halvparten av melisen og frø fra en halv vaniljestang.
  • Bruk en håndholdt mikser på middels høy hastighet, visp smør, halvparten av melisen og vaniljefrø sammen, tilsett en klype salt og eggeplommer etter 6-7 minutter. Eggene bør også stå i romtemperatur i minst 12 timer.
  • Etter noen minutter vil blandingen være skummende, så slå av mikseren, samle blandingen med en slikkepott sett den til side.
  • Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle: revet sjokolade, mandelpulver, malte hasselnøtter og mandler. Sikt deretter potetmel, bakepulver og kakaopulveret. Bland alt godt og sett til side.
  • Hell eggehvitene og det resterende melisen i en ren bolle obs vispene må være også være fettfri. Pisk noen minutter til eggehvitene blir blanke og skummende: du trenger ikke å piske dem stive, men de må holde det klassiske fuglenebbet.
  • Når alle forberedelsene er ferdige, forvarm ovnen til 170 ° C , varmluft.
  • Bland ingrediensene ved å vende inn en tredjedel av de piskede eggehvitene og deretter en tredjedel av de tørre ingrediensene i eggeplomme og smørblandingen ved hjelp av en slikkepott, rør forsiktig fra bunn til topp.
  • Fortsett og tilsett en tredjedel av eggehvitene og en tredjedel av de tørre ingrediensene til du får en jevn blanding.
  • Hell den glatte og kremete blandingen i en 22 cm rund kakeform som er smurt og melet med potetmel. Jevn overflaten og stek i en varmluftsovn ved 170 ° C i ca 45 minutter.
  • Når den er stekt, lar du kaken avkjøles i formen, og vend den ut av formen når den er avkjølt.. Vend den deretter om igjen på en tallerken med bakepapir og la den avkjøle helt.
  • Når den er kald, snu kaken opp -ned siste gang, fjern bakepapiret og dryss overflaten med melis. Din torta caprese (sjokoladekake) er klar til å nytes!

Tips og triks!

Forbered malte hasselnøtter og skålede mandler på forhånd:
Bare bland dem med maksimal hastighet i kjøkkenmaskin. Hell dem på et bakepapir og la dem lufttørke over natten.
En alternativ versjon av torta caprese (sjokoladekake) inkluderer smeltet sjokolade, men i dette tilfellet blir teksturen mer kompakt. Hvis du foretrekker det, kan du prøve begge versjonene, så velg den du foretrekker!
Du kan også droppe kakao og få renere sjokoladesmak, rist også noen hasselnøtter, gni av skallet og hakk dem før du folder dem inn i røren. 
stekes som før.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!