Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det en rå, krydret medisterpølse, trykket ut av skinnet slik at kun deigen blir brukt. Jamie Oliver bl.a bruker det. Denne oppskriften har like deler svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, noe som smaker veldig godt!
30 - 40 min
200 C
4
Ingredienser
Kjøttsausen
- 400 g kjøttdeig
- 400 g svinekjøttdeig
- 1 liten gulrot i terninger
- 1 stk løk fint kuttet opp
- 1 stilk sellerirot
- 300 g knuste tomater jeg brukte Mutti, krossade tomater
- 1 ss tomatpure
- 1 liten bunt kruspersille fint klippet opp
- 2 ts oregano
- olivenolje til å steke i
- ½ glass hvitvin
- salt og pepper smak til
Bechamel
- 100 g smør
- 80 g mel
- ca 1 l helmelk
- en pinch muskatnøtt
- salt og pepper smak til
- 100 g reven ost cheddar, gouda, det du liker + litt parmesan
- parmesan til å drysse på toppen
Fremgangsmåte
Kjøttsaus
- Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.
Bechamel
- Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
- Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.
Tips og triks!
Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og putt på frys. Da har du lettvint middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!