Italiensk lasagna

Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det en rå, krydret medisterpølse, trykket ut av skinnet slik at kun deigen blir brukt. Jamie Oliver bl.a bruker det. Denne oppskriften har like deler svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, noe som smaker veldig godt!

Skriv ut Del på Facebook
30 - 40 min
200 C
4

Ingredienser
 

Kjøttsausen

  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g svinekjøttdeig
  • 1 liten gulrot i terninger
  • 1 stk løk fint kuttet opp
  • 1 stilk sellerirot
  • 300 g knuste tomater jeg brukte Mutti, krossade tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 1 liten bunt kruspersille fint klippet opp
  • 2 ts oregano
  • olivenolje til å steke i
  • ½ glass hvitvin
  • salt og pepper smak til

Bechamel

  • 100 g smør
  • 80 g mel
  • ca 1 l helmelk
  • en pinch muskatnøtt
  • salt og pepper smak til
  • 100 g reven ost cheddar, gouda, det du liker + litt parmesan
  • parmesan til å drysse på toppen

Fremgangsmåte
 

Kjøttsaus

  • Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.

Bechamel

  • Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
  • Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.

Tips og triks!

Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og putt på frys. Da har du lettvint middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!