
Ingredienser
- 300 g sukker
- 1.5 dl vann
- 50 g sukker
- 240 g eggehvite
Fremgangsmåte
- Bland sukkeret sammen med vannet i en kjele og kok opp til 116 grader. Bruk et termometer, gjerne et sukkertermometer som angir gradene. Man bør helst ikke røre i sukkerlaken mens den koker, for da kan massen sukre seg.
- Mens laken kokes opp, piskes eggehvitene opp sammen med 50 gr. sukker. Begynn på laveste hastighet og pisk til det begynner å skumme og da kan du piske videre høyeste hastighet eller til massen er halvstiv.
- Når sukkerlaken er varm nok, helles den i en tynn stråle i marengsen. Pass på å helle slik at sukkerlaken ikke treffer pisken.
- Når alt av sukkerlaken er i massen pisker man videre på lav hastighet til marengsen er avkjølt, ca. 10 – 15 minutter. Marengsen kan farges når den er kald.
- Massen er nå klar til bruk, den kan sprøytes ut i fine topper på en pai og brennes av med en brenner for å få fin farge.
- Tips!
- Dette er en veldig stabil marengs og den kan stekes til "pikekyss."
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!