Italiensk marengs

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling

Ingredienser
 

  • 300 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 50 g sukker
  • 240 g eggehvite

Fremgangsmåte
 

  • Bland sukkeret sammen med vannet i en kjele og kok opp til 116 grader. Bruk et termometer, gjerne et sukkertermometer som angir gradene. Man bør helst ikke røre i sukkerlaken mens den koker, for da kan massen sukre seg.
  • Mens laken kokes opp, piskes eggehvitene opp sammen med 50 gr. sukker. Begynn på laveste hastighet og pisk til det begynner å skumme og da kan du piske videre høyeste hastighet eller til massen er halvstiv.
  • Når sukkerlaken er varm nok, helles den i en tynn stråle i marengsen. Pass på å helle slik at sukkerlaken ikke treffer pisken.
  • Når alt av sukkerlaken er i massen pisker man videre på lav hastighet til marengsen er avkjølt, ca. 10 – 15 minutter.
    Marengsen kan farges når den er kald.
  • Massen er nå klar til bruk, den kan sprøytes ut i fine topper på en pai og brennes av med en brenner for å få fin farge.
  • Tips!
  • Dette er en veldig stabil marengs og den kan stekes til "pikekyss."
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!