Italiensk pistasj iskrem

Skriv ut Del på Facebook
Min maskin tar 1,2 l. Denne porsjon blir kanskje litt for stor. Ta den i 2 omganger i steden.
Dessert
Allergener
+
+
Personer 8

Utstyr

  • iskrem maskin

Ingredienser
 

  • 9 dl helmelk
  • 1 stk vaniljestang
  • 9 stk eggeplommer
  • dl sukker
  • 2 ss mandel likør kan sløyfes
  • noen dråper grønn konditorfarge kan sløyfes
  • dl pistasjnøtter uten skall
  • 3 dl fløte

Fremgangsmåte
 

  • Ha melken i en tykkbunnet kjele og tilsett vaniljestangen. varm opp til kokepunktet. Trekk kjelen av platen og la vaniljestangen trekke i 15 min.
  • Pisk eggeplommer og sukker til lys eggedosis. Du skal kunne skrive OLE på toppen og og O en skal stå til E en er krevet. Da er den stiv nok. ( når du lager sukkerbrød også) Ta vaniljestangen opp av melken ( skrap ut frøene ) og hell melke i en tynn stråle over eggedosisen mens du rører.
    La kremen komme til kokepunket og tykne i ca 10 – 15 min. kremen skal dekke baksiden av en skje.
  • Trekk eggekremen av platen og la den avkjøle minst en time.
    Rør av og til for å hindre snerk.
    Når den er kald rører du inn evt. likør og farge. Finhakk pistasjnøttene
  • Stivpisk fløten og vend eggekremen inn i den.
    Kjør blandingen i iskremmaskin etter bruksanvisning. Rett før den fryser, har du nøttene i.
  • Fryser du isen i fryseboks, lar du den stå i 1 – 2 timer, vender den ut i en bolle og piske den opp med en mixer. Vend inn hakkede nøtter, sett den tilbake i fryseren og frys i minst 3 timer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!