Min maskin tar 1,2 l. Denne porsjon blir kanskje litt for stor. Ta den i 2 omganger i steden.
Dessert
+
+
8
Utstyr
- iskrem maskin
Ingredienser
- 9 dl helmelk
- 1 stk vaniljestang
- 9 stk eggeplommer
- 2½ dl sukker
- 2 ss mandel likør kan sløyfes
- noen dråper grønn konditorfarge kan sløyfes
- 2½ dl pistasjnøtter uten skall
- 3 dl fløte
Fremgangsmåte
- Ha melken i en tykkbunnet kjele og tilsett vaniljestangen. varm opp til kokepunktet. Trekk kjelen av platen og la vaniljestangen trekke i 15 min.
- Pisk eggeplommer og sukker til lys eggedosis. Du skal kunne skrive OLE på toppen og og O en skal stå til E en er krevet. Da er den stiv nok. ( når du lager sukkerbrød også) Ta vaniljestangen opp av melken ( skrap ut frøene ) og hell melke i en tynn stråle over eggedosisen mens du rører.La kremen komme til kokepunket og tykne i ca 10 – 15 min. kremen skal dekke baksiden av en skje.
- Trekk eggekremen av platen og la den avkjøle minst en time.Rør av og til for å hindre snerk.Når den er kald rører du inn evt. likør og farge. Finhakk pistasjnøttene
- Stivpisk fløten og vend eggekremen inn i den.Kjør blandingen i iskremmaskin etter bruksanvisning. Rett før den fryser, har du nøttene i.
- Fryser du isen i fryseboks, lar du den stå i 1 – 2 timer, vender den ut i en bolle og piske den opp med en mixer. Vend inn hakkede nøtter, sett den tilbake i fryseren og frys i minst 3 timer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!