Glutenfri!!
45 min.
180 C
+
8
Utstyr
- 26 cm kakeform
Ingredienser
- 200 g skålede mandler eller mandelmel
- 150 g granulert sukker
- 150 g usaltet smør
- 200 g hvit sjokolade
- 3 stk sitronskall fra 3 ubehandlede sitroner
- sitronsaft fra 2 sitroner
- 5 hele mellomstore egg
- melis til pynt
Fremgangsmåte
- Hvis du bruker skålede mandler, legg dem i en kjøkkenmaskin og finhakk dem med maksimal hastighet i noen minutter.
- Tilsett deretter den hvite sjokoladen i biter. Hvis du derimot har valgt mandelmel, hell det i kjøkkenmaskinen og tilsett den hvite sjokoladen i biter. Finhakk nå sjokoladen med mandelmel. Tilsett til slutt sukkeret og bland, alltid med kjøkkenmaskinen.
- Tilsett nå smøret som er skåret i biter. Det trenger ikke å være ved romtemperatur. Du kan bruke den fra kjøleskapet. Bland smøret med blandingen av hvit sjokolade, sukker og mandelmel med kjøkkenmaskinen i noen minutter på maksimal hastighet. På denne måten får du en ganske tykk kremet blanding. Hell det til en bolle. Tilsett eggene. Et helt egg om gangen og bland godt før du har i ett til.
- Tilsett nå sitronsaften fra 2 sitroner. Bland godt. med en slikkepott. Tilsett sitronskall fra 3 ubehandlede sitroner og bland. Det er viktig å bruke ubehandlede organiske sitroner.
- Røren til Sitronkaken Caprese er klar. Hell røren i en 26 cm rund form. Smør godt eller ha bakepapir i bunn. Jevne den ut med en skje. Stek den deretter i en forvarmet ovn på 180 ° i ca 45 minutter. Hvis du ser at kaken blir for mørk på toppen, slår du av ovnen, men lar den stå inne til tiden er ute. La kaken avkjøles i formenn avkjøles før servering. Sitron kaken Caprese er enda bedre hvis den spises neste dag drysset med melis.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!