Italienske julekjeks

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Kilde: Mills.no
ca 13 min.
180 C

Ingredienser
 

Kaker

  • 100 gram Olivero Original
  • 200 gram sukker
  • 250 gram ricottaost
  • 0.5 stk sitron skallet
  • 2 stk egg
  • 200 gram mel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver

Melisglasur

  • 300 gram melis
  • 2 ss vann
  • 0.5 ts sitronsaft

Fremgangsmåte
 

Kaker

  • Sett ovnen på 180°C
    Pisk sammen Olivero og sukker.
  • Tilsett ricottaost og sitronskall og pisk i 2 minutter.
  • Ha i 1 egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  • Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
  • Ha melblandingen over i osteblandingen og pisk det hele godt sammen.
  • Kle en stekeplate med bakepapir.
  • Bruk en spiseskje og lag små kuler av deig. Fordel utover bakepapiret med god avstand i mellom – slik at kjeksen har plass til å flyte litt ut.
  • Stek kjeksene på midterste rille i 13 minutter. La de avkjøle helt på en rist før du pynter med melisglasur.

Melisglasur

  • Bland sammen melis, vann og sitronsaft.
  • Fordel melisglasuren over kjeksene og pynt med rød og grønn kakepynt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!