Hovedrett
Svensk
ca 40 min nederst i ovnen
200 gr
Lett
4
Utstyr
- Ildfast form
Ingredienser
- 1 stk gul løk
- 1 ss smør
- 750 gr poteter
- 100 gr ansjosfilè
- 2 dl kremfløte
- 1 dl H-melk
- strøbrød eks knust kavring
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 °.
- Skrell og skjær løken i tynne skiver. Stek det mykt i litt smør i en stekepanne.
- Skrell potetene og skjær dem i tynne strimler.
- Smør en ildfast form. Tilsett et lag med poteter, deretter løk, ansjos og deretter resten av potetene. Drypp gjerne over litt ansjosspade. Hell på fløte og melk. Dryss over brødsmulene.
- Stek i nedre del av ovnen i ca 45-50 minutter.
Tips og triks!
Bruk gjerne melne poteter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!