Janssons fristelse

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Svensk
ca 40 min nederst i ovnen
200 gr
Lett
Personer 4

Utstyr

  • Ildfast form

Ingredienser
 

  • 1 stk gul løk
  • 1 ss smør
  • 750 gr poteter
  • 100 gr ansjosfilè
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl H-melk
  • strøbrød eks knust kavring

Fremgangsmåte
 

  • Sett ovnen på 200 °.
  • Skrell og skjær løken i tynne skiver. Stek det mykt i litt smør i en stekepanne.
  • Skrell potetene og skjær dem i tynne strimler.
  • Smør en ildfast form. Tilsett et lag med poteter, deretter løk, ansjos og deretter resten av potetene. Drypp gjerne over litt ansjosspade. Hell på fløte og melk. Dryss over brødsmulene.
  • Stek i nedre del av ovnen i ca 45-50 minutter.

Tips og triks!

Bruk gjerne melne poteter. 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!