Dessert


6
Ingredienser
Pannacotta
- 150 g kremfløte
- 150 g melk
- 250 g jordbær delt i små biter
- 150 g strøsukker
- 8 gelatinblader
- ½ vaniljestang delt på langs
- 200 g rabarbra ca 2 middels stilker
- For kompotten
Kompott
- 200 g rabarbra ca 2 middels stilker
- 100 g sukker
- ½ vaniljestang delt på langs
- ½ sitron juice
- 2 ss vann
- For dekorasjonen
- 100 g mørk sjokolade hakket
- 1 pose sjokoladeegg
Fremgangsmåte
Pannacotta
- Skrap ½ vaniljestang med en liten kniv og legg frøene i en blender med jordbær og strøsukker, bland det godt, og sikt blandingen gjennom en sil.
- Legg bladgelatinen i bløt i en skål med kaldt vann i ca 10 minutter.
- Hell i mellomtiden kremfløte og melk i en tykkbunnet kjele og varm forsiktig opp over middels varme. Ikke la det koke.
- Klem gelatinen og tilsett den varme krem- og melkeblandingen. Rør til den er helt oppløst.
- Tilsett jordbærblandingen i kjelen med krem og melk og rør godt til det er blandet.
- Del blandingen mellom 6 små silikonformer, om du har eller andre former. Youghurtbegre er fine å bruke.
- Sett dem kjøleskapet for å stivne i minst 4 timer.
Kompott
- Hakk rabarbraen i 2 cm biter.
- Ha i en kjele med caster sukker, sitronsaft, vannet og frøene fra vaniljestangen.
- Kok deretter kok i 3-5 minutter på svak varme til rabarbraen er myk. Sett til side for å kjøle seg ned.
- Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen, overfør den i en liten sprøytepose og sprøyt den på et ark med bakepapir, og lag små sjokoladenett. Sett i kjøleskapet.
- Fjern panna cotta fra formene etter hviletiden og legg på serveringsplater med en skje med rabarbra-kompott.
- Ta sjokoladenettene ut av kjøleskapet, løft dem forsiktig med en palettkniv og dekorer hver pannacotta sammen med noen sjokolademikroegg.
Tips og triks!
Bilde er fra Sainsbury`s
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!