Jordbær-pannacotta med rabarbrakompott

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Dessert
+
6

Ingredienser
 

Pannacotta

  • 150 g kremfløte
  • 150 g melk
  • 250 g jordbær delt i små biter
  • 150 g strøsukker
  • 8 gelatinblader
  • ½ vaniljestang delt på langs
  • 200 g rabarbra ca 2 middels stilker
  • For kompotten

Kompott

  • 200 g rabarbra ca 2 middels stilker
  • 100 g sukker
  • ½ vaniljestang delt på langs
  • ½ sitron juice
  • 2 ss vann
  • For dekorasjonen
  • 100 g mørk sjokolade hakket
  • 1 pose sjokoladeegg

Fremgangsmåte
 

Pannacotta

  • Skrap ½ vaniljestang med en liten kniv og legg frøene i en blender med jordbær og strøsukker, bland det godt, og sikt blandingen gjennom en sil.
  • Legg bladgelatinen i bløt i en skål med kaldt vann i ca 10 minutter.
  • Hell i mellomtiden kremfløte og melk i en tykkbunnet kjele og varm forsiktig opp over middels varme. Ikke la det koke.
  • Klem gelatinen og tilsett den varme krem- og melkeblandingen. Rør til den er helt oppløst.
  • Tilsett jordbærblandingen i kjelen med krem ​​og melk og rør godt til det er blandet.
  • Del blandingen mellom 6 små silikonformer, om du har eller andre former. Youghurtbegre er fine å bruke.
  • Sett dem kjøleskapet for å stivne i minst 4 timer.

Kompott

  • Hakk rabarbraen i 2 cm biter.
  • Ha i en kjele med caster sukker, sitronsaft, vannet og frøene fra vaniljestangen.
  • Kok deretter kok i 3-5 minutter på svak varme til rabarbraen er myk. Sett til side for å kjøle seg ned.
  • Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen, overfør den i en liten sprøytepose og sprøyt den på et ark med bakepapir, og lag små sjokoladenett. Sett i kjøleskapet.
  • Fjern panna cotta fra formene etter hviletiden og legg på serveringsplater med en skje med rabarbra-kompott.
  • Ta sjokoladenettene ut av kjøleskapet, løft dem forsiktig med en palettkniv og dekorer hver pannacotta sammen med noen sjokolademikroegg.

Tips og triks!

Bilde er fra Sainsbury`s
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!