0
Ingredienser
- 200 g frosne eller 300 g friske jordbær
- 200 g sukker
- 1 klype vann
Isen
- 6 eggeplommer
- 150 g sukker
- ½ l melk
- ¼ l kremfløte
Fremgangsmåte
- Jordbærpuré
- Jordbær og sukker kokes opp med litt vann
- Puré og sett til side
Forbered isen
- Pisk eggeplommene luftige med sukkeret. Merk: denne isen er ikke så søt til å begynne med – men den får mye sukker fra jordbærpureen litt senere…
- Varm melk og fløte i en kjele. La det koke og slå av.
- Hell litt av melk/fløte blandingen over eggeplommene og visp. Skrap nå eggemassen tilbake i resten av melkekremen og varm den til ca. 85 grader under konstant omrøring. Hell den deretter i en bolle ved romtemperatur for å stoppe oppvarmingen øyeblikkelig.
- Tilsett jordbærpuréen – eventuelt litt etter litt avhengig av hvor sterk jordbærsmak du ønsker. Vi liker å bruke alt…
- Kjør massen til is i ismaskinen.
- Frys i fryseren i 2-3 timer før servering.
Tips og triks!
Hvis du vil ha den rødere, går det an å tilsette litt rød konditorfarge.
Man kan også røre inn biter av jordbær om man ønsker
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!