Matgleden - Anne Bullen Eek

Jordbæris

Matgleden

8. juni 2023

Foto: Shutterstock

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden

Ingredienser
 

  • 200 g frosne eller 300 g friske jordbær
  • 200 g sukker
  • 1 klype vann

Isen

  • 6 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • ½ l melk
  • ¼ l kremfløte

Fremgangsmåte
 

  • Jordbærpuré
  • Jordbær og sukker kokes opp med litt vann
  • Puré og sett til side

Forbered isen

  • Pisk eggeplommene luftige med sukkeret. Merk: denne isen er ikke så søt til å begynne med – men den får mye sukker fra jordbærpureen litt senere…
  • Varm melk og fløte i en kjele. La det koke og slå av.
  • Hell litt av melk/fløte blandingen over eggeplommene og visp. Skrap nå eggemassen tilbake i resten av melkekremen og varm den til ca. 85 grader under konstant omrøring. Hell den deretter i en bolle ved romtemperatur for å stoppe oppvarmingen øyeblikkelig.
  • Tilsett jordbærpuréen – eventuelt litt etter litt avhengig av hvor sterk jordbærsmak du ønsker. Vi liker å bruke alt…
  • Kjør massen til is i ismaskinen.
  • Frys i fryseren i 2-3 timer før servering.
Matgleden

Tips og triks!

Hvis du vil ha den rødere, går det an å tilsette litt rød konditorfarge.
Man kan også røre inn biter av jordbær om man ønsker
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Mango sorbet

Sitronsorbet