Jordbæris

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
0

Ingredienser
 

  • 200 g frosne eller 300 g friske jordbær
  • 200 g sukker
  • 1 klype vann

Isen

  • 6 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • ½ l melk
  • ¼ l kremfløte

Fremgangsmåte
 

  • Jordbærpuré
  • Jordbær og sukker kokes opp med litt vann
  • Puré og sett til side

Forbered isen

  • Pisk eggeplommene luftige med sukkeret. Merk: denne isen er ikke så søt til å begynne med – men den får mye sukker fra jordbærpureen litt senere…
  • Varm melk og fløte i en kjele. La det koke og slå av.
  • Hell litt av melk/fløte blandingen over eggeplommene og visp. Skrap nå eggemassen tilbake i resten av melkekremen og varm den til ca. 85 grader under konstant omrøring. Hell den deretter i en bolle ved romtemperatur for å stoppe oppvarmingen øyeblikkelig.
  • Tilsett jordbærpuréen – eventuelt litt etter litt avhengig av hvor sterk jordbærsmak du ønsker. Vi liker å bruke alt…
  • Kjør massen til is i ismaskinen.
  • Frys i fryseren i 2-3 timer før servering.

Tips og triks!

Hvis du vil ha den rødere, går det an å tilsette litt rød konditorfarge.
Man kan også røre inn biter av jordbær om man ønsker
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!