Jordbærmousse dessert

Foto: Shutterstock

En vårfestkake! Frisk og herlig!

Skriv ut Del på Facebook
0

Utstyr

  • 1 from 25-26 cm i dia

Ingredienser
 

Mandelbunn

  • 100 g finhakkede mandler eller mandelmel
  • 2 stk eggehviter
  • 60 g sukker
  • 1 ts maizena
  • smør til smøring av formen

Jordbærmousse

  • 4 dl fløte
  • 3 dl jordbærpure
  • 6 plater gelantin
  • 3 stk eggehviter
  • 80 g sukker

Fremgangsmåte
 

Mandelbunn

  • Kjør mandler i en foodprosessor til de er finmalt. Stivpisk eggehviter med sukker og maizena til en stiv marengs. Og vend mandlene forsiktig inn.
    Smør røren utover i springform, la det det bli igjen ca 2 cm rundt kanten ( for å gjøre plass til moussen)
    Stek bunnen som angitt og la den avkjøles i formen.

Jordbærmousse

  • Legg gelantinen i kaldt vann i ca 5-8 min.
    Mos jordbær til pure i en mixer.
    Pisk fløten nesten stiv,
    Klem vannet ut av gelantinen.
    Varm opp litt av jordbærpureen og løs gelentinen opp i den.
    Pisk eggehviter og sukker til marengs.
  • Bland den oppløste gelantinen i resten av pureen og bland dette i marengsen. Vend tilslutt inn kremen.
  • Legg mandelbunnen på et fat.
    Sett kakeringen rundt, ha gjerne en plastremse på innsiden.
    Del jordbær i 2 og legg dem rundt kanten av formen.
  • Fyll formen med moussen. Sett kaken kjølig så den stivner.
    Løs opp en pakke rød gele og avkjøl, hell den over den stivnede kaken.
    Sett kjølig til den stivner og pynt med bær.

Tips og triks!

Du kan også lage denne i porsjonsformer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!