En frisk og veldig god Jordbærmoussekake. Her kan man bruke melløs sjokoladebunn også.
0 24 cm form
Ingredienser
Mandelbunn
- 5 stk eggehviter
- 250 gr malte mandler
- 250 gr melis
Jordbærkrem
- 345 gr jordbærsaft/pure
- 345 gr youghurt naturell
- 120 gr sukker
- 6 plater gelantin
- 690 gr fløte
Panna cotta
- 215 gr skogsbærsaft/pure
- 215 gr youghurt naturell
- 75 gr sukker
- 3,5 plater gelantin
Gele
- 1,5 dl jordbærsaft
- 1,5 dl vann
- 75 gr sukker
- 30 gr glucose
- 4,5 plater gelantin
- 1 ts maizena
- eller brukt gelepulver
Fremgangsmåte
Mandelbunn
- Pisk halvparten av melisen med eggehviten til det blir helt stivt.
- Vend forsiktig inn resten av melisen og mandlene. Ha røren i en godt smurt rund form, 24 cm i diameter.
- Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp jordbærsaft med ¾ dl vann, glukose og sukkeret. Bland maisenna med¾ dl vann og rør det i saften når den koker. La dette koke i 3 minutter. Avkjøl litt og ha i gelatinen. Avkjøl.
Jordbærkrem
- Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp halvparten av jordbærsaft/-pure og sukkeret. Tilsett gelatinen og resten av jordbærsaft/ -pure. Bland forsiktig i yoghurt. Avkjøl litt. Pisk fløten ikke for stiv og løft denne inn.
Panna cotta
- Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Stryk geleen forsiktig på kaken når den er avkjølt, men ikke stivnet. Kok opp halvparten av skogs-bærsaft/-pure og sukkeret. Tilsett gelatinen og resten av saft/pure. Bland forsiktig i naturell yoghurt. Hell dette i en rund form, ca. 20-22 cm og frys dette.
Gele
- Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp jordbærsaft med ¾ dl vann, glukose og sukkeret. Bland maisenna med ¾ dl vann og rør det i saften når den koker. La dette koke i 3 minutter. Avkjøl litt og ha i gelatinen. Avkjøl.
Sett sammen
- Legg mandelbunnen på et fat og sett en smurt kakering rundt. Hell over halvparten av jordbærkremen og legg på den frosne panna cottaen. Fyll over med resten av kremen. Sett kaldt til det stivner. Stryk geleen over den kalde kaken, geleen må være avkjølt, men ikke stiv. Bruk gjerne gelepulver
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!