Smaksatt med typiske julekrydderier!
En deilig juleversjon av panna cotta, en perfekt dessert etter jule- eller nyttårsmiddagen.
4 personer
Ingredienser
- 4 ½ stk gelatinplater
- 2 vaniljestenger
- 2 kanelstenger
- 1 Stjerneanis
- 3 nellikspiker
- 7,5 dl kremfløte
- 2,5 dl sukker
- 1 ts Ekte vaniljesukker
Fremgangsmåte
Vanlig panna cotta
- Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5-7 minutter. Skyll godt i kaldt vann og klem ut vannet. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. I en kjele blander du sammen fløte og sukker, tilsett frøene og vaniljestangen og kok forsiktig opp. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen og rør inn gelatinplatene. Hell over i 4 serveringsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer.
Servering
- Server med eks en bærsaus, en gele med smak av appelsin etc. Her kan du bruke det du liker best for pannacottaen er mild i smak
Panna cotta med julesmak
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, ca 5-7 minutter. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland sammen fløte og sukker i en kjele, tilsett vaniljefrøene, vaniljestenger, kanelstenger, stjerneanis og nellik. Varm det hele forsiktig opp uten å koke.
- Ta kjelen av platen, sil av av vaniljestenger og julekrydderne. Klem vannet av gelatinen og bland dette inn i fløten. Hell blandingen over i små glass eller former og avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer.
- Serveres med hakkede brente mandler, sjokoladetrøfler, friske bær eller multer. Denne gangen skal jeg servere med hermetiserte pærer og en bærsaus.Snadder!
Servering
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!