Jule pannacotta

Foto: Shutterstock

Smaksatt med typiske julekrydderier!

Skriv ut Del på Facebook
En deilig juleversjon av panna cotta, en perfekt dessert etter jule- eller nyttårsmiddagen.
4 personer

Ingredienser
 

  • 4 ½ stk gelatinplater
  • 2 vaniljestenger
  • 2 kanelstenger
  • 1 Stjerneanis
  • 3 nellikspiker
  • 7,5 dl kremfløte
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts Ekte vaniljesukker

Fremgangsmåte
 

Vanlig panna cotta

  • Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5-7 minutter. Skyll godt i kaldt vann og klem ut vannet. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. I en kjele blander du sammen fløte og sukker, tilsett frøene og vaniljestangen og kok forsiktig opp. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen og rør inn gelatinplatene. Hell over i 4 serveringsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer.

Servering

  • Server med eks en bærsaus, en gele med smak av appelsin etc. Her kan du bruke det du liker best for pannacottaen er mild i smak

Panna cotta med julesmak

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, ca 5-7 minutter. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland sammen fløte og sukker i en kjele, tilsett vaniljefrøene, vaniljestenger, kanelstenger, stjerneanis og nellik. Varm det hele forsiktig opp uten å koke.
  • Ta kjelen av platen, sil av av vaniljestenger og julekrydderne. Klem vannet av gelatinen og bland dette inn i fløten. Hell blandingen over i små glass eller former og avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer.
  • Serveres med hakkede brente mandler, sjokoladetrøfler, friske bær eller multer.
    Denne gangen skal jeg servere med hermetiserte pærer og en bærsaus.
    Snadder!

Servering

    Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

    Relaterte oppskrifter

    Del meg da vel!

    Anne

    Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

    Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

    Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

    Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
    Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

    Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
    De liker jeg å dele med andre!