Julekringler

Skriv ut Del på Facebook
Bakst
40 min + 30 min til heving
+
Ca. 10 min
220 gr
Lett

Ingredienser
 

Kringler

  • 10 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve kan sløyfes, men gjør disse til noe ekstra
  • 150 gr smør værelsestemp
  • 50 gr gjær, fersk eller tørr
  • 3 dl H-melk eller matfløte
  • 1 stk egg
  • 2 ts sukker

Pensling

  • Sesamfrø eller karve
  • 1 stk egg, sammenvispet

Fremgangsmåte
 

  • Bland 8 dl av melet med med salt, sukker og karve.
    Smuldre smøret i melblandingen.
    Rør ut gjæren i lunken væske eller bruk tørrgjær.
    Ha i egget og arbeid deigen sammen.
  • Tilsett så mye mer av melet at deigen blir passe fast og smidig, ikke for fast!!
    La den få heve til dobbel størrelse, ca 30-40 min.
  • Ha deigen på bakebordet og elt den godt.
    Del den i 18 biter. Hver bit rulles passe lang og formes til små kringler.
    La kringlene heve ca 30 min til.
  • Pensle med egg og dryss med sesamfrø eller karve.
  • Stek kringlene midt i ovnen
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!