Bakst
40 min + 30 min til heving
Ca. 10 min
220 gr
Lett
0
Ingredienser
Kringler
- 10 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts karve kan sløyfes, men gjør disse til noe ekstra
- 150 gr smør værelsestemp
- 50 gr gjær, fersk eller tørr
- 3 dl H-melk eller matfløte
- 1 stk egg
- 2 ts sukker
Pensling
- Sesamfrø eller karve
- 1 stk egg, sammenvispet
Fremgangsmåte
- Bland 8 dl av melet med med salt, sukker og karve. Smuldre smøret i melblandingen.Rør ut gjæren i lunken væske eller bruk tørrgjær.Ha i egget og arbeid deigen sammen.
- Tilsett så mye mer av melet at deigen blir passe fast og smidig, ikke for fast!!La den få heve til dobbel størrelse, ca 30-40 min.
- Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Del den i 18 biter. Hver bit rulles passe lang og formes til små kringler.La kringlene heve ca 30 min til.
- Pensle med egg og dryss med sesamfrø eller karve.
- Stek kringlene midt i ovnen
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!