Kaffe og valnøtt financier

Foto: Great British bakeoff

Små kaker med valnøtter og mandler

Skriv ut Del på Facebook
230C
+
og 200C
+
+

Ingredienser
 

Bunnene

  • 200 g usaltet smør
  • 60 g valnøttbiter
  • 60 g malte mandler
  • 240 g melis
  • 80 g vanlig mel
  • 5 store eggehviter

Karamel ( knekk)

  • 100 g melis

Kaffe smørkrem

  • 100 g usaltet smør i romtemperatur
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts hvit eddik
  • ½ ts vaniljepasta
  • ts hurtigekspresso-kaffepulver
  • 250 g melis siktet
  • 2 ss dobbel krem
  • Gull spiselig pulver valgfritt

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 230°C

Bunner

  • Brun smøret forsiktig i en kjele slik: Smelt smøret i en panne på middels varme. Når det er smeltet øker du varmen og koker forsiktig til smøret har blitt gyllenbrunt og det er en ring med brunet smør rundt kanten av pannen. Ikke la smøret brenne seg. Pass på da det vil sprute litt. Ta kjelen av varmen og ha smøret gjennom en sil dekket med et ark kjøkkenpapir. La eventuelle brune rester sitte fast i bunnen av pannen – ikke skrap det ut.
  • Mal valnøttene i en foodprosessor. Ikke overbearbeid. Tilsett malte mandler, melis og mel i bollen og pulser et par ganger til det er blandet med valnøttene. Ikke overbearbeid.
  • Ha blandingen i en stor bolle og lag en fordypning i midten. Hell eggehvitene i fordypningen og visp forsiktig i 1 minutt til en jevn røre, og visp deretter inn det varme brune smøret til du har en jevn, blank røre. Hell blandingen i en mugge, og del den deretter likt mellom de 12 formene.
  • Stek kakene i 5 minutter, reduser deretter ovnstemperaturen til 200°C og stek i ytterligere 10 minutter, til de er hevet og en kakestikke som er satt inn i midten kommer ut rent.
  • Ta ut av ovnen og la stå til avkjøling i formen i noen minutter, ta deretter financierene ut av formene og ha dem over på en rist for å avkjøles helt.

Karamel

  • Hell sukkeret i en tykkbunnet stekepanne.
  • Varm opp over høy varme for å løse opp sukkeret, snurr i pannen fra tid til annen, men ikke rør. Når sukkeret blir en gyllen karamell, hell det forsiktig ut på en silikonmatte og la det avkjøles og stivne.

Kaffesmørkrem

  • Bland smør, salt, eddik, vanilje og espressopulver i bollen til en stavmikser utstyrt med visptilbehør, og pisk deretter på middels hastighet til en jevn masse.
  • Tilsett halvparten av melis og halvparten av fløten, og pisk deretter på lav hastighet i 3 minutter, til det er veldig glatt. Tilsett det resterende melis og fløte og pisk i ytterligere 3 minutter, skrap ned sidene av bollen etter behov, til blandingen er helt innarbeidet. Hell smørkremen i sprøyteposen.
  • Bruk en stor skarp kniv til å hakke opp karamellen.
  • Når financiene er kalde, snu dem.
  • Start ved den enden som er lengst unna deg, og sprøyt glasuren i siksak over toppen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!