Liten langpanne med masse ananasbiter i kaken.
30 min
180 C
Utstyr
- Liten langpanne ca 20×30 cm
Ingredienser
Bunn
- 5-6 ananasringer eller boks med biter, First price funker fint
- 3 egg
- 2,8 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 2,5 ts bakepulver
- 100 g smør smeltes
- 4,5 dl mel
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl ananaslake
Glasur
- 1 ss vaniljesukker
- 4 dl melis
- 40 g smør
- kokos
- mandelflak
Fremgangsmåte
Bunn
- Smelt og avkjøl litt.Pisk sukker og egg til eggedosis.
- Tilsett de andre ingredienser etter tur, rør sammen for hånd.Ha tilslutt i ananasbiter. Spar på juicen som er igjen.Hell røren i smurt form og stek som angitt.
- Avkjøl kaken i formen.Når den er kald kan du ha på glasur. Vær forsiktig hvis du tar den ut av formen, den går lett i stykker pga av ananasen.
Glasur
- Smelt smøret og tilsett melis. Tilsett ananasjuice til glasuren er passe tykk.Smør den på kaken og dryss med kokos og mandel flak.Press de litt ned i glasuren, så de ikke detter av kaken.
Tips og triks!
Hvis du bruker rømme istedenfor creme fraice, bør du tilsette en ts natron.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!