Kalops

Foto: Shutterstock

Svensk gryterett

Skriv ut Del på Facebook
6 porsjoner

Ingredienser
 

  • 2 kg høyrygg eller bryst, ta gjerne med ben
  • 2 gule løk
  • 2 gulrøtter
  • smør til steking
  • 0,5 ss hvetemel
  • 6 laurbærblader
  • 10-15 pepperkorn
  • 4-5 hele nellik
  • 2 ss ansjoskraft
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær kjøttet i ca 4 cm biter.
    2 kg høyrygg
  • Skrell og skjær løk og gulrot i store biter.
    2 gule løk, 2 gulrøtter
  • Brun kjøttet over det hele i smør i en støpejernsstekepanne.
    smør
  • Salt og pepper.
    salt, pepper
  • Dryss med litt mel i smøret, rør godt til det blir gyllent og tilsett vann/kraft for å dekke kjøttet og grønnsakene.
    0,5 ss hvetemel
  • Tilsett alle krydderne og ansjoskraft ( den gir salt, kan sløyfes).
    6 laurbærblader, 10-15 pepperkorn, 4-5 hele nellik, 2 ss ansjoskraft
  • La kjøttet småkoke på svak varme i ca 1 time til kjøttet er helt mørt.
  • Rør av og til så ingenting brenner seg.
  • Smak til med salt og pepper før servering rett fra bollen med poteter og rikelig med syltede rødbeter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!