Svensk gryterett
6 porsjoner
Ingredienser
- 2 kg høyrygg eller bryst, ta gjerne med ben
- 2 gule løk
- 2 gulrøtter
- smør til steking
- 0,5 ss hvetemel
- 6 laurbærblader
- 10-15 pepperkorn
- 4-5 hele nellik
- 2 ss ansjoskraft
- salt
- pepper
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i ca 4 cm biter.2 kg høyrygg
- Skrell og skjær løk og gulrot i store biter.2 gule løk, 2 gulrøtter
- Brun kjøttet over det hele i smør i en støpejernsstekepanne.smør
- Salt og pepper.salt, pepper
- Dryss med litt mel i smøret, rør godt til det blir gyllent og tilsett vann/kraft for å dekke kjøttet og grønnsakene.0,5 ss hvetemel
- Tilsett alle krydderne og ansjoskraft ( den gir salt, kan sløyfes).6 laurbærblader, 10-15 pepperkorn, 4-5 hele nellik, 2 ss ansjoskraft
- La kjøttet småkoke på svak varme i ca 1 time til kjøttet er helt mørt.
- Rør av og til så ingenting brenner seg.
- Smak til med salt og pepper før servering rett fra bollen med poteter og rikelig med syltede rødbeter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!