Kålstuing

Fast følge til kjøttkaker her i huset. Vanlig grønnsaker er nødløsning i følge min mann:)

Bildet: Smedstuen gård

Skriv ut Del på Facebook
Jeg pleier å lage en stor porsjon om høsten og fryse bort i vakumposer. Det er så kjedelig og lage en og en porsjon! Samme saus kan brukes til alle salgs grønnsaker, gulrotstuing med dill er særlig godt til fisk!
Tilbehør
Norsk
kan lages på forhånd og fryses
+
Lett
+
4

Ingredienser
 

Stuingen

  • 1½ – 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel ( glutenfritt går fint til dette)
  • ca. 4 dl grønnsakskraft og melk/fløte
  • salt og pepper
  • hakket kryddergrønt, dill, persille, eller det du liker dill er kjempegodt til gulrøtter

Grønnsaker

  • ½ -¾ kg kokte grønnsaker kål i dette tilfelle
  • salt

Fremgangsmåte
 

  • Smelt smør og ha i mel. Spe med kraft og melk/fløte og la sausen koke 5 – 10 min. Da blir melsmak borte. Sausen må være fyldig.
    Bland inn grønnsakene tilslutt.

Tips og triks!

Her kan du bruke: blomkål, jordskokker, gulrøtter, savoykål, hodekål, snittebønner eller erter.
Alt ettersom hva du skal servere det til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!