Fast følge til kjøttkaker her i huset. Vanlig grønnsaker er nødløsning i følge min mann:)
Bildet: Smedstuen gård
Jeg pleier å lage en stor porsjon om høsten og fryse bort i vakumposer. Det er så kjedelig og lage en og en porsjon! Samme saus kan brukes til alle salgs grønnsaker, gulrotstuing med dill er særlig godt til fisk!
Tilbehør
Norsk
kan lages på forhånd og fryses
Lett


4
Ingredienser
Stuingen
- 1½ – 2 ss smør
- 3 ss hvetemel ( glutenfritt går fint til dette)
- ca. 4 dl grønnsakskraft og melk/fløte
- salt og pepper
- hakket kryddergrønt, dill, persille, eller det du liker dill er kjempegodt til gulrøtter
Grønnsaker
- ½ -¾ kg kokte grønnsaker kål i dette tilfelle
- salt
Fremgangsmåte
- Smelt smør og ha i mel. Spe med kraft og melk/fløte og la sausen koke 5 – 10 min. Da blir melsmak borte. Sausen må være fyldig.Bland inn grønnsakene tilslutt.
Tips og triks!
Her kan du bruke: blomkål, jordskokker, gulrøtter, savoykål, hodekål, snittebønner eller erter.
Alt ettersom hva du skal servere det til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!