Matgleden - Anne Bullen Eek

Kamskjellmousseline

Matgleden

14. november 2016

En myk og deilig forrett eller en tapas rett med kamskjell som hovedingrediens.  Det smaker godt med ruccolapesto ved siden av. Her er oppskriften til Ruccolapestoen

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden

Ingredienser
 

  • 250 gr kamskjell
  • 2,5 dl fløte
  • 1 stk eggehvite
  • 15 gr salt
  • litt pepper
  • litt sitronskall og chili smakes til

Fremgangsmåte
 

  • Kjør alt i en foodprosessor til en finmalt og godt blandet deig.
  • Fordel i små former og stek i vannbad i stekeovn ca 20 min på 160 g. Denne retten egner seg godt å koke sous vide også. Vakumer formene og varm vannet til 70 gr. Legg i formene og la de ligge ca 20 min. Det smaker godt ruccolapesto ved siden av.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Tine`s testbaker julen 2016!

Røkelaksrøre