Matgleden - Anne Bullen Eek

Kandisert sitronskall

Matgleden

17. mars 2024

,

Foto: Shutterstock

Fyll i eks Madelaines.

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden

Utstyr

  • Zest jern

Ingredienser
 

  • 3 store økologiske gule sitroner
  • 80 g sukker
  • vann

Fremgangsmåte
 

  • Fjern skallet fra to sitroner med et zest jern, pass på at du kun fjerner det gule skallet, ikke den hvite delen. Eller skjær skallet av så tynt du kan og del det i tynne strimler.
  • Ha skallet i en kjele med kaldt vann, kok opp, og la det renne av med en veldig fin sil. Gjenta denne operasjonen to ganger til for å redusere bitterheten.
  • Press de tre sitronene og ta vare på saften.
  • Hell sitronsaft, sukker og skall i en kjele.
  • Kok i ca 45 minutter til ønsket konsistens er oppnådd.
  • Hell sitronconfitten i et lite syltetøyglass.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Madelaine med sitron

Osso Buco