Kandisert sitrusskall

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling

Ingredienser
 

  • 1 kopp appelsin/sitron skall kuttet i strimler
  • ½ kopp hvitt sukker
  • ¼ kopp vann

Fremgangsmåte
 

  • 1.
    Legg skrellstrimlene i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen og la det småkoke i 10 minutter. Hell av vannet.
    Gjenta denne prosessen to ganger til.
  • 2.
    Varm opp sukkeret og 1/4 kopp vann i en middels stor kjele over høy varme til det koker.
    Legg skallet i sukkerblandingen, reduser varmen og la det småkoke i 15 minutter til sukkeret er oppløst. Fjern skallet med hullsleiv og tørk på rist over natten. Oppbevares i lufttett beholder.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!