Matgleden - Anne Bullen Eek

Kanelis

Matgleden

2. november 2017

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden

Ingredienser
 

Kanelis

  • 5 dl desiliter H-melk
  • 2,5 dl kremfløte
  • 200 gram sukker
  • 6 stk eggeplommer
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanelstang
  • 1 ts kanel
  • 1 stk sitron revet skall og 1ts saft ,

Kornmocrunch

  • 5 stk kormokjeks
  • 2 ss sukker
  • 1 ss smør

Eplesirup

  • 6 ss sukker
  • 4 dl syrlig eplemost

Stekte eplebåter

  • 3 stk epler
  • 4 ss sukker
  • 2 ss smør
  • litt revet sitronskall

Fremgangsmåte
 

Kanelis

  • Ha melk, fløte, kanelstang og kanel i en kjele, snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp og ta den av platen. Tilsett revet sitronskall og 1 ts sitronsaft og la det trekke i 30 min.
  • Pisk luftig eggedosis av av eggeplommer og sukker.
  • Rør melkeblandingen i eggedosisen og hell tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader. Sil blandingen gjennom en finmasket sil og avkjøl.
  • Has så i ismaskin.

Kormocrunch

  • Hakk kjeksen og alle ingrediensene i stekepanna. Rør til det blir karamell og la det renne av seg på tørkepapir

Eplesirup

  • Smelt sukker til karamell på middels varme. Tilsett eplemost og la det koke til en sirup
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Moussekake med pasjonsfrukt

Laks med pepperrotrømme