Ingredienser
Kanelis
- 5 dl desiliter H-melk
- 2,5 dl kremfløte
- 200 gram sukker
- 6 stk eggeplommer
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk kanelstang
- 1 ts kanel
- 1 stk sitron revet skall og 1ts saft ,
Kornmocrunch
- 5 stk kormokjeks
- 2 ss sukker
- 1 ss smør
Eplesirup
- 6 ss sukker
- 4 dl syrlig eplemost
Stekte eplebåter
- 3 stk epler
- 4 ss sukker
- 2 ss smør
- litt revet sitronskall
Fremgangsmåte
Kanelis
- Ha melk, fløte, kanelstang og kanel i en kjele, snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp og ta den av platen. Tilsett revet sitronskall og 1 ts sitronsaft og la det trekke i 30 min.
- Pisk luftig eggedosis av av eggeplommer og sukker.
- Rør melkeblandingen i eggedosisen og hell tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader. Sil blandingen gjennom en finmasket sil og avkjøl.
- Has så i ismaskin.
Kormocrunch
- Hakk kjeksen og alle ingrediensene i stekepanna. Rør til det blir karamell og la det renne av seg på tørkepapir
Eplesirup
- Smelt sukker til karamell på middels varme. Tilsett eplemost og la det koke til en sirup
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!