Kanelis

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Kanelis

  • 5 dl desiliter H-melk
  • 2,5 dl kremfløte
  • 200 gram sukker
  • 6 stk eggeplommer
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanelstang
  • 1 ts kanel
  • 1 stk sitron revet skall og 1ts saft ,

Kornmocrunch

  • 5 stk kormokjeks
  • 2 ss sukker
  • 1 ss smør

Eplesirup

  • 6 ss sukker
  • 4 dl syrlig eplemost

Stekte eplebåter

  • 3 stk epler
  • 4 ss sukker
  • 2 ss smør
  • litt revet sitronskall

Fremgangsmåte
 

Kanelis

  • Ha melk, fløte, kanelstang og kanel i en kjele, snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp og ta den av platen. Tilsett revet sitronskall og 1 ts sitronsaft og la det trekke i 30 min.
  • Pisk luftig eggedosis av av eggeplommer og sukker.
  • Rør melkeblandingen i eggedosisen og hell tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader. Sil blandingen gjennom en finmasket sil og avkjøl.
  • Has så i ismaskin.

Kormocrunch

  • Hakk kjeksen og alle ingrediensene i stekepanna. Rør til det blir karamell og la det renne av seg på tørkepapir

Eplesirup

  • Smelt sukker til karamell på middels varme. Tilsett eplemost og la det koke til en sirup
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!