Kanelknuter fra bakeriet i Lom

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
20 – 25 min
175 c
+
+
16 knuter

Ingredienser
 

  • 1 kg hvetemel
  • 0.5 l helmelk
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg stort
  • 50 g gjær fersk
  • 150 g smør i terninger
  • Fyll
  • 125 g smør mykt
  • 125 g sukker
  • 2 ss kanel
  • Pynt
  • perlesukker
  • 1 stk egg sammenvispet

Fremgangsmåte
 

  • Lunk melken til fingervarm og løs opp gjæren i litt av melken.
    0.5 l helmelk, 50 g gjær
  • Ha alle ingredienser unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.
    1 kg hvetemel, 150 g sukker, 1 ts salt, 1 ts kardemomme, 1 stk egg
  • Tilsett smør i små terninger og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
    150 g smør
  • Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie og la den heve i 1,5 time.
  • Strø mel på kakebordet og kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40×50 centimeter.
  • Smør det myke smøret på deigen og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.
    125 g smør, 125 g sukker, 2 ss kanel
  • Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag.
  • Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50-60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.
  • Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute: Tvinn strimmelen noen ganger, surr den deretter lett tre ganger rundt to fingre, før du dytter enden inn i hullet på undersiden.
  • Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie og la dem heve i ca. 1 time.
  • Pensle med sammenvispet egg, og strø med perlesukker. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter.
    perlesukker, 1 stk egg
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!