20 – 25 min
175 c
+
+
16 knuter
Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 0.5 l helmelk
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 1 stk egg stort
- 50 g gjær fersk
- 150 g smør i terninger
- Fyll
- 125 g smør mykt
- 125 g sukker
- 2 ss kanel
- Pynt
- perlesukker
- 1 stk egg sammenvispet
Fremgangsmåte
- Lunk melken til fingervarm og løs opp gjæren i litt av melken.0.5 l helmelk, 50 g gjær
- Ha alle ingredienser unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.1 kg hvetemel, 150 g sukker, 1 ts salt, 1 ts kardemomme, 1 stk egg
- Tilsett smør i små terninger og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.150 g smør
- Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie og la den heve i 1,5 time.
- Strø mel på kakebordet og kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40×50 centimeter.
- Smør det myke smøret på deigen og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.125 g smør, 125 g sukker, 2 ss kanel
- Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag.
- Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50-60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.
- Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute: Tvinn strimmelen noen ganger, surr den deretter lett tre ganger rundt to fingre, før du dytter enden inn i hullet på undersiden.
- Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie og la dem heve i ca. 1 time.
- Pensle med sammenvispet egg, og strø med perlesukker. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter.perlesukker, 1 stk egg
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!