Kanelsnurrer

Skriv ut Del på Facebook
12 – 13 min
225 C

Ingredienser
 

  • ca 900 g hvetemel begynn med ca 800 g
  • 100-125 g sukker velg selv hvor søte du vil ha kanelsnurrene
  • 1 pakke gjær fersk eller tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • ¼ ts salt
  • 5 dl melk
  • 150 g mykt smør i terninger
  • ca 100 g Fyll til kanelsnurrer brunt eller hvitt sukker og kanel .

Fremgangsmåte
 

  • Ha alt det tørre i bakebollen, begynn med 800 g hvetemel. Fersk gjær smuldres opp i melet. Varm melken til fingervarm (ca 35 oC). Tilsett væsken i melblandingen mens maskinen går. Tilsett mel til passe konsistens, heller litt for lite enn for mye! Elt deigen i kjøkkenmaskin i 8-10 min, eller elt sammen for hånd ( med en sleiv).
    Tilsett så mykt smør 1- 2 ss av gangen. Elt deigen til alt smør er eltet inn og elt videre i til deigen slipper bakebollen. .
  • Dekk til bakebollen og sett til heving i minst 1 time, gjerne 1 ½ time. Ta deigen ut på bakebordet og form til ønsket bakverk.
  • Kanelsnurrer:
    Del deigen i to, kjevle hver del ut til et rektangel ca 50×60 cm . Smør det myke smøret på leiven , dryss over sukker og kanel. Rull fast sammen fra langsiden . Skjær opp i 1 ½ -2 cm tykke skiver og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la heve i 45-50 min. Stek i varm stekeovn 225oC på midterste rille i 12-14 min. Følg med , stekeovnene er forskjellige , de ferdigstekte kanelsnurrene skal være lys brungylne. Avkjøl på rist .
  • Skoleboller: Trill ut til boller, lag en liten «grop» midt på bollen og fyll med ca 1 ts vaniljekrem. Stek som kanelsnurrer. Avkjøl. Lag melisglasur og smør rundt vaniljekremen og dypp så en skål med kokos. Melisglasuren «limer» fast kokosen!
  • Kringle lages ved at deigen kjevles ut til et stort rektangel, smør på mykt smør og dryss med sukker og kanel. Rull fast sammen. Bruk en kniv og del «rullen» langsetter, til 2 lengder. Tvinn dem sammen og form til en rund kringle på et stekebrett. Etterhev ca 50 min. Stek på nederste rille ved 200 o C i 30-40 min, steketid er avhengig av hvor «tykk « kringelen er .
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!