Paien kan serveres med bare en grønn salat, eller som tilbehør til middag.
35-40 min.
180 C
+
+
0
Ingredienser
Mørdeig
- 300 g mel
- 170 g smør
- 1 lite egg
- 1 ts. salt
- litt kaldt vann
Fyll
- 600 g kantareller
- 8 runde sjalottløk
- 100 g smør
- 4 egg
- 2,5 dl fløte
- Salt og pepper
- 150 g gruyere jeg brukte den greske Kefalotyra!!
- 3-4 ss. hakket kjørvel
- 1 ss. hakket estragon eller andre urter du liker eks. timian som jeg elsker.
Fremgangsmåte
Mørdeig
- Kutt det kalde smøret i terninger og smuldre det grundig med mel og salt. Deigen settes så raskt sammen med egget og ev. litt vann uten å elte for mye. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time. Du kan bruke en foodprosessor veldig kjapt.
- Kjevle ut deigen og kle terteformen. Stek blindt i 10-15 minutter. ( se Tips)
Fyll og steking
- Skrell sjalottløken og skjær den i terninger. Stek forsiktig i en panne i smør til de begynner å karamellisere. Ta dem opp og sett dem til side.
- De rensede kantarellene stekes til de har sluppet noe av væsken. Smak til med salt og pepper.
- Eggene piskes sammen med fløte, skyen fra soppen, finrevet Gruyere og urter. Løk og sopp fordeles på toppen av den ferdigstekte bunnen og eggestand helles over.
- Stek paien ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.
- Serveres med en god, grønn salat.
Tips og triks!
Blind baking betyr at du prikker deigen og dekker den i formen med folie eller bakepapir, har ris eller erter i oppå og steker den i 10- 15 min. Så fjerner du alt og da har blitt litt mer fuktbestandig til neste steking.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!