Kantarellterte

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
Paien kan serveres med bare en grønn salat, eller som tilbehør til middag.
35-40 min.
180 C
+
+
0

Ingredienser
 

Mørdeig

  • 300 g mel
  • 170 g smør
  • 1 lite egg
  • 1 ts. salt
  • litt kaldt vann

Fyll

  • 600 g kantareller
  • 8 runde sjalottløk
  • 100 g smør
  • 4 egg
  • 2,5 dl fløte
  • Salt og pepper
  • 150 g gruyere jeg brukte den greske Kefalotyra!!
  • 3-4 ss. hakket kjørvel
  • 1 ss. hakket estragon eller andre urter du liker eks. timian som jeg elsker.

Fremgangsmåte
 

Mørdeig

  • Kutt det kalde smøret i terninger og smuldre det grundig med mel og salt. Deigen settes så raskt sammen med egget og ev. litt vann uten å elte for mye. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time. Du kan bruke en foodprosessor veldig kjapt.
  • Kjevle ut deigen og kle terteformen. Stek blindt i 10-15 minutter. ( se Tips)

Fyll og steking

  • Skrell sjalottløken og skjær den i terninger. Stek forsiktig i en panne i smør til de begynner å karamellisere. Ta dem opp og sett dem til side.
  • De rensede kantarellene stekes til de har sluppet noe av væsken. Smak til med salt og pepper.
  • Eggene piskes sammen med fløte, skyen fra soppen, finrevet Gruyere og urter. Løk og sopp fordeles på toppen av den ferdigstekte bunnen og eggestand helles over.
  • Stek paien ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.
  • Serveres med en god, grønn salat.

Tips og triks!

Blind baking betyr at du prikker deigen og dekker den i formen med folie eller bakepapir, har ris eller erter i oppå og steker den i 10- 15 min. Så fjerner du alt og da har blitt litt mer fuktbestandig til neste steking.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!