Karamel ostekake med eplecrumble

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
Ca. 1t og 15 min
180 C

Ingredienser
 

  • smakløs olje til å smøre formen
  • 200 g digestive kjeks
  • ½ ts malt kanel
  • 75 g smør smeltet

Fyll

  • 500 g mascarpone
  • 400 g Philadelfia
  • 150 g melis
  • 3 ss maizena
  • 3 mellomstore egg
  • ts vaniljestangpasta eller ekstrakt

Topping

  • 3 Granny Smith-epler eller andre epler du liker
  • ½ ss melis
  • ¼ ts malt kanel
  • 70 g havregryn
  • 50 g vanlig mel
  • 40 g lys brunt sukker
  • 50 g kaldt smør i terninger
  • saltet karamellsaus til servering

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180°C, Pensle en springform på 23 cm i diameter med olje og kle den med bakepapir. Kjør kjeksen til smuler i en foodprosessor. Bland med kanel og smeltet smør, rør så smulene er godt blandet. Trykk jevnt inn i bunnen av formen; stek i 10 minutter. La avkjøle mens du fortsetter. Reduser ovnen til 160°C,

Fyll

  • Til fyllet har du alle ingrediensene i en stor bolle. Pisk med en elektrisk visp til den er jevn og tykk. Sett til side.

Topping

  • Skrell, eplene, ta ut kjernen og skjær eplene i små biter, og bland deretter med melis og kanel. Til crumblen blander du havre, mel, brunt sukker og en klype salt i en bolle. Gni inn smøret til blandingen danner små klumper.
  • For å sette sammen, øs ostekakeblandingen over den bakte kjeksbunnen i et jevnt lag og sett formen på et stekebrett. Strø over eplene, etterfulgt av crumble-toppen.
  • Stek i 1 time og 15 minutter til 1 time og 25 minutter til de er gyldenbrune, men at kaken «vabler` litt i midten; den vil fortsette å stivne når den avkjøles, så pass på så du ikke oversteker. Slå av ovnen og la kaken avkjøles inne i ovnen i minst 2 timer. Ta ut av ovnen, avkjøl til romtemperatur (om nødvendig) og avkjøl i minst 4 timer, helst over natten.
  • Løs ut av formen og ringle over saltet karamellsaus til servering. Du kan godt bruke ferdig kjøpt saus.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!