Ca. 1t og 15 min
180 C
Ingredienser
- smakløs olje til å smøre formen
- 200 g digestive kjeks
- ½ ts malt kanel
- 75 g smør smeltet
Fyll
- 500 g mascarpone
- 400 g Philadelfia
- 150 g melis
- 3 ss maizena
- 3 mellomstore egg
- 1½ ts vaniljestangpasta eller ekstrakt
Topping
- 3 Granny Smith-epler eller andre epler du liker
- ½ ss melis
- ¼ ts malt kanel
- 70 g havregryn
- 50 g vanlig mel
- 40 g lys brunt sukker
- 50 g kaldt smør i terninger
- saltet karamellsaus til servering
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180°C, Pensle en springform på 23 cm i diameter med olje og kle den med bakepapir. Kjør kjeksen til smuler i en foodprosessor. Bland med kanel og smeltet smør, rør så smulene er godt blandet. Trykk jevnt inn i bunnen av formen; stek i 10 minutter. La avkjøle mens du fortsetter. Reduser ovnen til 160°C,
Fyll
- Til fyllet har du alle ingrediensene i en stor bolle. Pisk med en elektrisk visp til den er jevn og tykk. Sett til side.
Topping
- Skrell, eplene, ta ut kjernen og skjær eplene i små biter, og bland deretter med melis og kanel. Til crumblen blander du havre, mel, brunt sukker og en klype salt i en bolle. Gni inn smøret til blandingen danner små klumper.
- For å sette sammen, øs ostekakeblandingen over den bakte kjeksbunnen i et jevnt lag og sett formen på et stekebrett. Strø over eplene, etterfulgt av crumble-toppen.
- Stek i 1 time og 15 minutter til 1 time og 25 minutter til de er gyldenbrune, men at kaken «vabler` litt i midten; den vil fortsette å stivne når den avkjøles, så pass på så du ikke oversteker. Slå av ovnen og la kaken avkjøles inne i ovnen i minst 2 timer. Ta ut av ovnen, avkjøl til romtemperatur (om nødvendig) og avkjøl i minst 4 timer, helst over natten.
- Løs ut av formen og ringle over saltet karamellsaus til servering. Du kan godt bruke ferdig kjøpt saus.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!