Denne oppskriften fikk jeg av min gode venninne Rita for over 30 år siden.
10 + ca 15 min
180 C


Ingredienser
Bunn
- 6 egg
- 180 g sukker
- 150 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
Fyll
- 5 dl kremfløte
Karamell saus
- 2 kopper sukker
- 2 ss vann
- 1 kopp smeltet smør
- 1 kopp kremfløte
- 1 ts hvetemel
- ½ kopp melk
Fremgangsmåte
Bunn
- Pisk eggedosis av egg og sukker, den skal være så stiv at du kan skrive "Ole" i den. Sikt det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
- Stryk røren jevn utover et stekebrett og stek kaken som beskrevet.
- Strø sukker på et rent kjøkkenhåndkle eller bakepapir og vend kaken ut på det. La den kjøles ned med bakepapiret på toppen. Legg evt et vått håndkle over bakepapiret hvis det er vanskelig å få av pent.Fyll kaken med kremen og rull den sammen ved hjelp av håndkleet.
Karamell saus
- Brun sukker og vann til gyllent på middels varme. Ikke rør i sukkeret før det begynner å smelte. Rist heller på pannen. Når sukkeret er pent gyllent, tilsettes smør og fløte. Da vil sukkeret stivne litt, men la det koke sammen til alt blir flytende igjen. Rør ut melet i melken og tilsett blandingen, la det koke litt slik at det tykner.
- La sausen avkjøles i romtemp. og hell den over kaken.Pynt evt med litt krem og mandelflak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!