Karamell rullekake

Denne oppskriften fikk jeg av min gode venninne Rita for over 30 år siden.

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
10 + ca 15 min
180 C
+

Ingredienser
 

Bunn

  • 6 egg
  • 180 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Fyll

  • 5 dl kremfløte

Karamell saus

  • 2 kopper sukker
  • 2 ss vann
  • 1 kopp smeltet smør
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 ts hvetemel
  • ½ kopp melk

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Pisk eggedosis av egg og sukker, den skal være så stiv at du kan skrive "Ole" i den.
    Sikt det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
  • Stryk røren jevn utover et stekebrett og stek kaken som beskrevet.
  • Strø sukker på et rent kjøkkenhåndkle eller bakepapir og vend kaken ut på det.
    La den kjøles ned med bakepapiret på toppen. Legg evt et vått håndkle over bakepapiret hvis det er vanskelig å få av pent.
    Fyll kaken med kremen og rull den sammen ved hjelp av håndkleet.

Karamell saus

  • Brun sukker og vann til gyllent på middels varme. Ikke rør i sukkeret før det begynner å smelte. Rist heller på pannen.
    Når sukkeret er pent gyllent, tilsettes smør og fløte. Da vil sukkeret stivne litt, men la det koke sammen til alt blir flytende igjen.
    Rør ut melet i melken og tilsett blandingen, la det koke litt slik at det tykner.
  • La sausen avkjøles i romtemp. og hell den over kaken.
    Pynt evt med litt krem og mandelflak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!