Dessert
ca 2 t.
125 gr
200 gr
Lett
8
Ingredienser
Karamell
- ca. 200 gr sukker
- 1 ss vann
Pudding
- 7 dl helmelk
- 3 dl fløte
- 7 stk egg
- 1 stk vaniljestang eller annen vanilje
- ca 30 gr sukker Jeg liker ikke puddingen for søt
Fremgangsmåte
Karamell
- Smelt sukker og vann i en kjele/stekepanne på middels varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Rist litt på pannen innimellom. Rør rundt til det smeltede sukkeret får en pen brun farge, ikke for brun da smaker den brent! Hell blandingen i brødformen, ved å snu på formen slik at bunn og sider dekkes med karamell.
Pudding
- Sett ovnen på 200 gr. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
- Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
- Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg og helle den forsiktig i blandingen, ikke visp for mye så det blir bobler. Puddingen skal være glatt.Sil blandingen samtidig som du heller den i formen.
- Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
Tips og triks!
Server gjerne med bær, pisket krem og karamellsaus.
Litt raspet sitronskall gjør den frisk og god!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!