Karamellpudding

Vis innlegg

Skriv ut Del på Facebook
Dessert
ca 2 t.
125 gr
+
200 gr
Lett
8

Ingredienser
 

Karamell

  • ca. 200 gr sukker
  • 1 ss vann

Pudding

  • 7 dl helmelk
  • 3 dl fløte
  • 7 stk egg
  • 1 stk vaniljestang eller annen vanilje
  • ca 30 gr sukker Jeg liker ikke puddingen for søt

Fremgangsmåte
 

Karamell

  • Smelt sukker og vann i en kjele/stekepanne på middels varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Rist litt på pannen innimellom.
    Rør rundt til det smeltede sukkeret får en pen brun farge, ikke for brun da smaker den brent! Hell blandingen i brødformen, ved å snu på formen slik at bunn og sider dekkes med karamell.

Pudding

  • Sett ovnen på 200 gr.
    Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
  • Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
  • Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg og helle den forsiktig i blandingen, ikke visp for mye så det blir bobler. Puddingen skal være glatt.
    Sil blandingen samtidig som du heller den i formen.
  • Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.

Tips og triks!

Server gjerne med bær, pisket krem og karamellsaus.
Litt raspet sitronskall gjør den frisk og god!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!