Karamellrullade

Foto: Anne
Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Karamelia eller Svinekam, kjært barn har mange navn.
8 – 10 min
200 C

Ingredienser
 

Bunn

  • 4 egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Karamell

  • 3 dl sukker
  • 2 ss vann
  • 150 g smør
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ts hvetemel
  • 0,75 dl melk

Fremgangsmåte
 

Karamell

  • Begynn med karamellsausen (denne kan godt lages dagen i forveien og settes i kjøleskapet til dagen etter):
  • Ha sukker og vann i en tykkbunnet teflonbelagt kjele. Smelt sukkeret til det brunt og flytende. Ha i smeltet smør og kremfløte. Løs mel opp i melken og tilsett. La blandingen få et oppkok og rør til det blir en jevn og tykk karamellsaus. Ta kjelen av platen og avkjøl til karamellsausen er helt kald.

Bunn

  • Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Rør deigen jevn og bre den utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 8-10 min. Hvelv kaken straks over på sukret klede. Dra forsiktig av bakepapiret (papiret løsner lettere om du fukter det med vann) og avkjøl kaken med den varme langpannen over til kaken er helt kald.
  • Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til tykk krem. Bre 2/3 av kremen utover den kalde kaken. Rull sammen fra langsiden til en fast rull. Renskjær kantene og løft kaken over på et passende fat. Smør resten av kremen jevnt over overflaten av kaken. Ringle over karamellsaus til pynt.
  • Server kaken nylaget og avkjølt sammen med resten av karamellsausen ved siden av.

Tips og triks!

Hvis du vil dekke hele kaken med karamell, må du gjøre det når den avkjølt, men ikke kjøleskaps kald. 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!