Karelsk gryte

Karjalanpaisti – finsk kjøttgryte

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling

Ingredienser
 

  • 0,5 kg storfekjøtt uten bein
  • 0,5 kg svinekjøtt uten bein
  • 4 løk
  • 1 ss salt
  • 8 stk rosèpepper
  • 1 ts malt pepper knust
  • 8 dl buljong eller vann
  • gulrøtter og kålrabi etter smak

Fremgangsmåte
 

  • Skjær alt kjøttet i små porsjoner.
    Skjær løken i skiver. Legg kjøtt og løk lagvis i en gryte. Dryss salt og pepper mellom hvert lag.
    Kok opp buljongen eller vannet og hell i gryten.
  • Sett lokket på og la det koke i ovnen på 150 grader i ca 2 timer eller til kjøttet er mørt.
  • Server lapskausen med kokte poteter, salat og rugbrød.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!