Slik de lager den i Florida!
Dette er en stor kake til en 24 cm form.
ca. 30 min
175 c
24 cm form
Ingredienser
- 225 g kjeks
- 1 kopp blandede nøtter macadamia, valnøtt, pekannøtter, mandel
- ½ kopp søtet kokosnøtt
- 110-150 g smør smeltet
- En klype salt
Fyll
- 550 g søtet kondensert melk
- Skall av 2 eller 3 lime
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 6 store eggeplommer
- 170 g ferskpresset limejuice
- En klype salt
- Pisket krem:
- 2 kopper Heavy Whipping Cream
- 4 ss melis
- 1 ts Vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 °C
- Ha alle ingrediensene til bunnen i en food prosessor. Trykk kjeksbunnen ned i formen og opp på sidene og stek den i 10 minutter, ta ut av ovnen og avkjøl minst 15/20 minutter før du fyller i bunnen
- Bland kondensert melk, limeskall, vanilje og eggeplommer bland godt og tilsett limejuice og bland raskt inn. Hell over i formen og stek i 30 minutter, eller til fyllet har stivnet og fått en hinne, men er fortsatt myk inni.
- La paien hvile i ca 60 minutter ved romtemperatur og avkjøl i minst 3 til 4 timer (bedre over natten).
- Avkjøl bollen i fryseren i minst 30 minutter. Pisk fløte og sukker sammen til det er mykt stivnet.
- Nyt denne syrlige, men søte deilige paien!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!