Key lime pie

Foto: Shutterstock

Slik de lager den i Florida!

Skriv ut Del på Facebook
Dette er en stor kake til en 24 cm form.
ca. 30 min
175 c
24 cm form

Ingredienser
 

  • 225 g kjeks
  • 1 kopp blandede nøtter macadamia, valnøtt, pekannøtter, mandel
  • ½ kopp søtet kokosnøtt
  • 110-150 g smør smeltet
  • En klype salt

Fyll

  • 550 g søtet kondensert melk
  • Skall av 2 eller 3 lime
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 6 store eggeplommer
  • 170 g ferskpresset limejuice
  • En klype salt
  • Pisket krem:
  • 2 kopper Heavy Whipping Cream
  • 4 ss melis
  • 1 ts Vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 175 °C
  • Ha alle ingrediensene til bunnen i en food prosessor. Trykk kjeksbunnen ned i formen og opp på sidene og stek den i 10 minutter, ta ut av ovnen og avkjøl minst 15/20 minutter før du fyller i bunnen
  • Bland kondensert melk, limeskall, vanilje og eggeplommer bland godt og tilsett limejuice og bland raskt inn. Hell over i formen og stek i 30 minutter, eller til fyllet har stivnet og fått en hinne, men er fortsatt myk inni.
  • La paien hvile i ca 60 minutter ved romtemperatur og avkjøl i minst 3 til 4 timer (bedre over natten).
  • Avkjøl bollen i fryseren i minst 30 minutter. Pisk fløte og sukker sammen til det er mykt stivnet.
  • Nyt denne syrlige, men søte deilige paien!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!