Denne har en deilig currysaus.
Oppskriften er fra Elisabeth Le fra boken Alt Asiatisk
4 porsjoner
Ingredienser
- 400 g biff mørbrad
Marinade
- 2 ss maisenna
- 2 ss vann
- 1 ss matoljeolje
- 1 ts natron
- ½ ts salt
Currysaus
- 7 dl vann
- 3 ss maisenna
- 3 ss lys soyasaus
- 3 ss karripulver
- 2 ss oystersaus
- 2 ss sukker
- 1 ss asiatisk kylling buljong pulver
Grønnsaker
- 225 g bambusskudd x2 2 bokser
- 225 g vannkastanje på boks
- 100 g frosne erter
- 1 stor gulrot i skiver
- 1 løk i skiver
Annet
- Kokt ris
- Olje til steking
Fremgangsmåte
- Skjær biffen i spisestore biter på maks 0,5 cm i tykkelse. Ha biffen i en bolle og tilsett vann for å løse bitene fra hverandre. Bland sammen maisenna, natron og salt, og vend biffstykkene godt i blandingen.
- Bruk god tid for å smøre blandingen jevn på alle bitene. Bland inn oljen til slutt. Du kan gjerne legge ett og ett kjøttstykke i en bunke, slik at det går raskere å steke dem senere.
- La biffen marinere i minst 15 minutter mens du forbereder de andre ingrediensene. Bland sammen sausen og kutt opp grønnsakene.
- Varm opp ca. 0,5–1 cm dyp olje på middels høy varme og legg en og en bit biff i oljen, slik at stykkene ikke klistrer seg fast i hverandre. Stekes i ca. 1 minutt på hver side, eller til den har fått en fin brunfarge. La kjøttet renne av seg på et papir.
- Ha 2 ss med olje i samme panne og stek alle grønnsakene sammen på middels høy varme i ca. 2 minutter. Hell inn sausen og ha biffen tilbake i kjelen. La det koke på fortsatt middels høy varme mens du rører jevnlig i ca. 5 minutter eller til den tykkelsen du ønsker på sausen.
- Serveres med ris.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!