Kinesisk biff

Foto: Shutterstock

Denne har en deilig currysaus.

Skriv ut Del på Facebook
Oppskriften er fra Elisabeth Le fra boken Alt Asiatisk
4 porsjoner

Ingredienser
 

  • 400 g biff mørbrad

Marinade

  • 2 ss maisenna
  • 2 ss vann
  • 1 ss matoljeolje
  • 1 ts natron
  • ½ ts salt

Currysaus

  • 7 dl vann
  • 3 ss maisenna
  • 3 ss lys soyasaus
  • 3 ss karripulver
  • 2 ss oystersaus
  • 2 ss sukker
  • 1 ss asiatisk kylling buljong pulver

Grønnsaker

  • 225 g bambusskudd x2 2 bokser
  • 225 g vannkastanje på boks
  • 100 g frosne erter
  • 1 stor gulrot i skiver
  • 1 løk i skiver

Annet

  • Kokt ris
  • Olje til steking

Fremgangsmåte
 

  • Skjær biffen i spisestore biter på maks 0,5 cm i tykkelse. Ha biffen i en bolle og tilsett vann for å løse bitene fra hverandre. Bland sammen maisenna, natron og salt, og vend biffstykkene godt i blandingen.
  • Bruk god tid for å smøre blandingen jevn på alle bitene. Bland inn oljen til slutt. Du kan gjerne legge ett og ett kjøttstykke i en bunke, slik at det går raskere å steke dem senere.
  • La biffen marinere i minst 15 minutter mens du forbereder de andre ingrediensene. Bland sammen sausen og kutt opp grønnsakene.
  • Varm opp ca. 0,5–1 cm dyp olje på middels høy varme og legg en og en bit biff i oljen, slik at stykkene ikke klistrer seg fast i hverandre. Stekes i ca. 1 minutt på hver side, eller til den har fått en fin brunfarge. La kjøttet renne av seg på et papir.
  • Ha 2 ss med olje i samme panne og stek alle grønnsakene sammen på middels høy varme i ca. 2 minutter. Hell inn sausen og ha biffen tilbake i kjelen. La det koke på fortsatt middels høy varme mens du rører jevnlig i ca. 5 minutter eller til den tykkelsen du ønsker på sausen.
  • Serveres med ris.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!