Kjeks med røkt laks og ost

Foto: Anne

Kjempegodt tilbehør til suppe eks blomkålsuppe eller fiskesuppe. Eller som en liten snack til en fordrink.

Skriv ut Del på Facebook
10 – 12 min.
200 C

Ingredienser
 

  • Ca 50 g røkt laks
  • 1 stk egg pisket sammen
  • 100 g hv. Mel
  • 1 ts sennep pulver gjerne Coleman
  • 1 ts salt
  • 50 g smør
  • 50 g. ost raspet
  • Litt cayenne
  • sesamfrø
  • ca 1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte
 

  • Bland mel med sennepspulver og salt. Smuldre inn smøret og ha i raspet ost og cayenne.
    Ha i ca 1 dessert skje kaldt vann og halvparten ev egget. Bland alt til en myk deig.
    1 stk egg, 100 g hv. Mel, 1 ts sennep pulver gjerne Coleman, 1 ts salt, 50 g smør, 50 g. ost raspet, Litt cayenne, ca 1 ss kaldt vann
  • Rull ut deigen og lag kjeks med eks et glass eller en annen rund form til passe store kjeks.
    Ha de på en stekeplate og smør over med resten av egget.
  • Ha sesamfrø på halvparten av kjeksene og små biter av laksen på den andre.
    Ca 50 g røkt laks, sesamfrø
  • Stek kjeksene i 10-12 min. til de er gyllenbrune.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!