Matgleden - Anne Bullen Eek

Kjeks med røkt laks og ost

Matgleden

18. januar 2023

Foto: Anne

Kjempegodt tilbehør til suppe eks blomkålsuppe eller fiskesuppe. Eller som en liten snack til en fordrink.

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
10 – 12 min.
200 C

Ingredienser
 

  • Ca 50 g røkt laks
  • 1 stk egg pisket sammen
  • 100 g hv. Mel
  • 1 ts sennep pulver gjerne Coleman
  • 1 ts salt
  • 50 g smør
  • 50 g. ost raspet
  • Litt cayenne
  • sesamfrø
  • ca 1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte
 

  • Bland mel med sennepspulver og salt. Smuldre inn smøret og ha i raspet ost og cayenne.
    Ha i ca 1 dessert skje kaldt vann og halvparten ev egget. Bland alt til en myk deig.
    1 stk egg, 100 g hv. Mel, 1 ts sennep pulver gjerne Coleman, 1 ts salt, 50 g smør, 50 g. ost raspet, Litt cayenne, ca 1 ss kaldt vann
  • Rull ut deigen og lag kjeks med eks et glass eller en annen rund form til passe store kjeks.
    Ha de på en stekeplate og smør over med resten av egget.
  • Ha sesamfrø på halvparten av kjeksene og små biter av laksen på den andre.
    Ca 50 g røkt laks, sesamfrø
  • Stek kjeksene i 10-12 min. til de er gyllenbrune.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Svinefilet med bacon

Glutenfri kladdkake