Kjøttgryte

Dette er Christer Rødseth sin oppskrift, derfor må den legges ut her slik at jeg finner den igjen.

Christer Rødseth er kåret til årets kjøkkensjef i 2020!!

Dette er hans fantastiske kjøttgryte servert med potetpuré. Oppskriften er til 4 personer.  Potetpure oppskrift finner du her.

Forskjellen jeg har gjort, er at jeg brukte elg flatbiff og øl denne gangen. Og sausen ble helt fantastisk !!!

Velbekomme!!

Skriv ut Del på Facebook
Bruk hjemmelaget eller Jacobs beste oksekraft på kartong eller buljong med lite salt.
Pass på reduksjonen av kraften om du bruker buljong den kan lett bli for salt.
Flatbiff eller benfri høyrygg (lam eller vilt kan også brukes)
Hovedrett
Norsk
70 C + 200 C
8 t + 35 min
0

Utstyr

  • Ildfast gryte

Ingredienser
 

  • 800 g storfekjøtt
  • 1 stor løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 dl vann til å koke ut pannen
  • 3 dl rødvin eller alkoholfritt øl gjerne en bayertype
  • 5 dl oksekraft
  • Frisk timian eller tørket timian
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss seterrømme
  • Maisenna til jevning om behov
  • 1 lite glass sølvløk laken skal ikke brukes, kan sløyfes også.
  • 400 g jordskokk
  • 100 g aromasopp
  • 100 g champignon
  • olje til steking
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Kutt kjøttet i biter på ca. 2x2 cm. Stek det på høy temperatur, salte lett.
    Kutt løk og hvitløk i små biter og brun med kjøttet. Ha alt over i en gryte, tilsett rødvin(eventuelt alkoholfritt øl) og gi det et oppkok.
    Ha på kraft, kok det opp, ha i timian og sett på lokk.
  • La det stå på 70 grader i ovn, gjerne med varmluft over natten (ca. 8 timer).
  • Neste dag:
    Sil kjøttet fra kraften. Reduser kraften, til fyldig kraft til ca. halvparten. (se TIPS og TRIKS) Reduserer en boks kremfløte til det halve i en egen kasserolle.
  • Varm stekeovn til 200 grader.
    Skrubb jordskokk under rennende kaldt vann, den skal ikke skrelles, legg den i et ildfast fat og stek/bak i 30-35 minutter.
    Kutt soppen i båter og stek i olje til den er mørk brun.
    Tilsett den innkokte fløten i den innkokte kraften. Pisk inn 3 ss seterrømme. Kok opp.
    Synes du sausen er for tynn, jevn eventuelt med litt maisenna utrørt i litt vann.
  • Før servering, tilsetter du det stekte kjøttet, jordskokker delt i mindre biter og sølvløk (uten lake) i kraften.
    Varm det forsiktig opp.

Tips og triks!

 Redusere vil si koke uten lokk, til kraft eller fløte får en fyldig konsistens.
Følg med slik at det ikke koker inn for mye.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!