Kjøttkaker

Slik lager jeg sausen til kjøttkakene!

Denne kjøttkake oppskriften har jeg brukt i snart 45 år. Jeg varierer litt med krydder etter hvem som skal spise dem, men hovedsakelig er den lik fra gang til gang.
Porsjoner 4

Ingredienser
 

  • 500 gr kjøttdeig
  • 2 ts salt
  • 4 ts potetmel
  • 0,5 ts ingefær
  • litt muskat
  • 1 stk egg halvpisket
  • ca. 5 dl melk
  • pepper
  • 40 gr smør
  • 40 gr hvetemel
  • ca 0,5 l kraft kjøttkraft, buljong eller grønnsakskraft

Fremgangsmåte
 

  • Kjøttkakene Rør deigen seig med saltet, Spe med egget og krydre. Ingefær og muskat gir en god smak, men liker man det ikke, så bruk bare salt og pepper. Spe med melk og rør godt mellom hver gang. Deigen skal så være løs, men holde fasongen i pannen.
  • Denne deigen kan brukes til bl.a kjøttpudding og kålruletter.
  • Saus Smelt smør og ha i melet, la det bli pent brunt. Spe med kraft og rør godt mellom hver speiing
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!