Kjøttkaker

Slik lager jeg sausen til kjøttkakene!

Skriv ut Del på Facebook
Denne kjøttkake oppskriften har jeg brukt i snart 45 år. Jeg varierer litt med krydder etter hvem som skal spise dem, men hovedsakelig er den lik fra gang til gang.
Hovedrett
Norsk
ca. 30 min
Lett
Allergener
Personer 4

Ingredienser
 

  • 500 gr kjøttdeig
  • 2 ts salt
  • pepper
  • 4 ts potetmel
  • 0,5 ts ingefær
  • litt muskat
  • 1 stk egg halvpisket
  • ca. 5 dl melk

Saus

  • 40 gr smør
  • 40 gr hvetemel gjerne glutenfritt
  • ca 0,5 l kraft kjøttkraft, buljong eller grønnsakskraft
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

Kjøttkakene

  • Rør deigen seig med saltet,
    Tilsett potetmel og krydder. Ingefær og muskat gir god smak, men liker man det ikke, så bruk bare salt og pepper. Tilsett egget.
    Spe med melk og rør godt mellom hver gang.
    Deigen skal være løs, men holde fasongen i pannen.
    Stek alltid en liten prøvekake for å kjenne om deigen er krydret nok!

Saus

  • Smelt smør og ha i melet, la det bli pent brunt. Se video for metode.
    Spe med kraft og rør godt mellom hver speiing
    La sausen småkoke 6-8 min for å få bort melsmaken.

Tips og triks!

Sausen blir akkurat like god med glutenfritt mel.
Denne deigen kan også brukes til bl.a kjøttpudding og kålruletter.
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!