Det er få ting som slår duften av nystekt kjøttpudding – særlig når den er surret i bacon og skjuler små, gule overraskelser på innsiden. Denne retten er et nostalgisk høydepunkt fra mange barndomsminner: saftig kjøttdeig, kokte egg i midten og sprøtt bacon som holder alt på plass. Den er både rustikk og raffinert, og når du skjærer i den og ser de hele eggene ligge som små smil i skivene – ja, da vet du at du har laget ekte kosemat.“Dette er en sånn rett som samler folk rundt bordet – med lukt av bacon, ovnsvarme og forventning i lufta.”
6 personer
Ingredienser
Puddingen
- 1 stk stort egg
- 1 ts havsalt
- ½ ts sort pepper
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ss finhakket løk
- 2 ts røkt paprika krydder eller vanlig om du har. Se tips
- ca ½ kg karbonadedeig
- ca ½ kg svinekjøttdeig
- ca ½ kopp brødsmuler
- ½ kopp revet parmesan ikke strimlet , kan sløyfes eller erstattes med annen ost
Fyll og topp
- 4 stk medium kokte egg se tips
- ca 8 skiver bacon
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 °C.
- Bland alle ingrediensene til farsen i en stor bolle. Rør godt til du får en jevn og smidig deig.
- Kle en brødform med bakepapir, og legg baconskivene tett i tett på tvers av formen – la dem henge litt over kanten.
- Ha halvparten av farsen i formen og lag en liten grop i midten.
- Legg de kokte eggene på rad i midten.
- Dekk med resten av farsen, og brett baconskivene over toppen så puddingen blir pakket inn.
- Stek midt i ovnen i ca. 45–55 minutter, til baconet er gyllent og kjøttet gjennomstekt.
- La den hvile i 10–15 minutter før du skjærer i den.
Tips og triks!
Røkt paprika er spesielt for Ungarn og smaker ekstra godt.
Hindu har i sitt sortiment.
Siden kjøttpuddingen skal stekes ganske lenge, så er det lurt at eggene ikke er for mye kokt på forhånd.
Deigen skal være så fast at den holder fasongen, men ikke for fast. Juster med litt kald melk om den blir for fast.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!








