Kjøttpudding med egg og bacon

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
45 – 50 min
175 c
Lett
+
+
0

Ingredienser
 

  • 1 stk stort egg
  • 1 ts havsalt
  • ½ ts sort pepper
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 ts røkt paprika krydder eller vanlig om du har. Se tips
  • ca ½ kg karbonadedeig
  • ca ½ kg svinekjøttdeig
  • ca ½ kopp brødsmuler
  • ½ kopp revet parmesan ikke strimlet , kan sløyfes eller erstattes med annen ost
  • 4 stk medium kokte egg se tips
  • ca 8 skiver bacon

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 175 C.
  • Kle en stekeplate med bakepapir.
  • Visp sammen egg, salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver og røkt paprika.
    1 stk stort egg, 1 ts havsalt, ½ ts sort pepper, 2 ts hvitløkspulver, 2 ts røkt paprika, 2 ss finhakket løk
  • Tilsett kjøttdeig, brødsmuler og ost.
    Bland forsiktig, til deigen har samlet seg, ikke overarbeid.
    ca ½ kg karbonadedeig, ca ½ kopp brødsmuler, ½ kopp revet parmesan, ca ½ kg svinekjøttdeig
  • Del kjøttblandingen i to halvdeler. Klapp den ene halvdelen til et rektangel (du kan bruke klingfilm inni en brødform og ha kjøttdeigen i den som en mal) plasser rektangelet på den bakepapirkledde bakeplaten.
  • Legg de hardkokte eggene, jevnt fordelt, på toppen.
    4 stk medium kokte egg
  • Legg andre halvdel av kjøttblandingen oppå eggene. Trykk den slik at den fester seg til bunnlaget. Klem kantene på de to rektanglene sammen med fingrene for å lage en rund kjøttpudding.
  • Klyp godt rundt kanten for å forhindre at kjøttbrødet sprekker i skjøten når det steker.
  • Legg skiver av bacon lett overlappende på toppen av puddingen.
    ca 8 skiver bacon
  • Stek kjøttpuddingen i 50-60 minutter. Dekk den til om baconet blir for brunt.
  • Hvil kjøttpuddingen i 15 minutter før du skjærer og serverer.

Tips og triks!

Røkt paprika er spesielt for Ungarn og smaker ekstra godt.
Hindu har i sitt sortiment.
Siden kjøttpuddingen skal stekes ganske lenge, så er det lurt at eggene ikke er for mye kokt på forhånd.
Deigen skal være så fast at den holder fasongen, men ikke for fast. Juster med litt kald melk om den blir for fast.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!