Smak av Italia er en butikk på Hurum som selger egen importere varer fra Italia. De har en nydelig fersk pasta som bare skal koke i 5 min. Tilsett en dærsj Spagettiolivenolje, som er nydelig krydret med hvitløk og chili. Bruk La Selva tomatsaus Picante med smak av chili.
6 personer
Ingredienser
- 2 stk hvitløksfedd
- 2 stk gulrot
- 1 stk løk
- 150 gr bacon
- 2 stilker stangselleri
- 6/700 gr kjøttdeig/karbonadedeig
- olivenolje til steking
- 2 bokser hermetiske tomater eks LaSelva med smak
- salt og pepper
- smak til oregano eller annet urtekrydder du liker
- 4-5 ss revet parmesan
- evt. et par ss tomatpure for sterkere tomatsmak.
Fremgangsmåte
- Finhakk, hvitløk, gulrøtter, løk og stilkselleri. Skjær bacon i biter.2 stk hvitløksfedd, 2 stk gulrot, 1 stk løk, 2 stilker stangselleri, 150 gr bacon
- Stek kjøttdeigen og baconbiter i olivenolje. Ha kjøttblandingen i en gryte og tilsett hermetiske tomater.6/700 gr kjøttdeig/karbonadedeig, olivenolje, 2 bokser hermetiske tomater, salt og pepper, smak til oregano eller annet urtekrydder du liker, evt. et par ss tomatpure for sterkere tomatsmak.
- Kok opp rikelig med vann i en gryte og kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av vannet og tilsett litt smakfull olivenolje. Pass på så sausen og pastaen blir ferdig omtrent samtidig.
- Surr grønnsakene i olivenolje noen min og ha de over i gryta med kjøttet. Kok opp la det stå og småkoke minst 30 min, gjerne en time. Pass bare på at det ikke koker tørt!
- Dryss rikelig revet parmesan over ved servering. Velbekomme!4-5 ss revet parmesan
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!