Kjøttsaus til pasta

Foto: Anne
Skriv ut Del på Facebook
Smak av Italia er en butikk på Hurum som selger egen importere varer fra Italia. De har en nydelig fersk pasta som bare skal koke i 5 min. Tilsett en dærsj Spagettiolivenolje, som er nydelig krydret med hvitløk og chili. Bruk La Selva tomatsaus Picante med smak av chili.
6 personer

Ingredienser
 

  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 150 gr bacon
  • 2 stilker stangselleri
  • 6/700 gr kjøttdeig/karbonadedeig
  • olivenolje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater eks LaSelva med smak
  • salt og pepper
  • smak til oregano eller annet urtekrydder du liker
  • 4-5 ss revet parmesan
  • evt. et par ss tomatpure for sterkere tomatsmak.

Fremgangsmåte
 

  • Finhakk, hvitløk, gulrøtter, løk og stilkselleri. Skjær bacon i biter.
    2 stk hvitløksfedd, 2 stk gulrot, 1 stk løk, 2 stilker stangselleri, 150 gr bacon
  • Stek kjøttdeigen og baconbiter i olivenolje. Ha kjøttblandingen i en gryte og tilsett hermetiske tomater.
    6/700 gr kjøttdeig/karbonadedeig, olivenolje, 2 bokser hermetiske tomater, salt og pepper, smak til oregano eller annet urtekrydder du liker, evt. et par ss tomatpure for sterkere tomatsmak.
  • Kok opp rikelig med vann i en gryte og kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av vannet og tilsett litt smakfull olivenolje. Pass på så sausen og pastaen blir ferdig omtrent samtidig.
  • Surr grønnsakene i olivenolje noen min og ha de over i gryta med kjøttet. Kok opp la det stå og småkoke minst 30 min, gjerne en time. Pass bare på at det ikke koker tørt!
  • Dryss rikelig revet parmesan over ved servering. Velbekomme!
    4-5 ss revet parmesan
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!