20 – 22 min.
200 C
+
+
Ingredienser
- 150 g smør
- 3 dl melis
- 1,5 dl hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 0,5 ts salt
- 4 ss kakao
- 2 egg
- revet kokos til formen
- smør til formen
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Hell i det smeltede smøret.
- Bland inn eggene med en slikkepott. OBS Bland! Det er viktig at du ikke pisker så du får mye luft i røren.
- Smør formen og rist med kokos. Hell eventuelt overflødig flak i røren.
- Sett i ovnen i ca 20-22 minutter (avhengig av hvor effektiv ovnen din er). Kaken skal være klissete inni. Rist litt i formen så ser du om den beveger seg. Det skal kruse litt.
- Avkjøl og frys! Det er noe av det beste med denne kaken. Utmerket å gjøre på forhånd. Eller som sagt, ha en kake i fryseren og gå og ta et rimelig stort stykke når du er sulten…
- Ta ut kaken rett før servering. Sikt gjerne litt melis over.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!