Kladdkake

Skriv ut Del på Facebook
20 – 22 min.
200 C
+
+

Ingredienser
 

  • 150 g smør
  • 3 dl melis
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss kakao
  • 2 egg
  • revet kokos til formen
  • smør til formen

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  • Hell i det smeltede smøret.
  • Bland inn eggene med en slikkepott. OBS Bland! Det er viktig at du ikke pisker så du får mye luft i røren.
  • Smør formen og rist med kokos. Hell eventuelt overflødig flak i røren.
  • Sett i ovnen i ca 20-22 minutter (avhengig av hvor effektiv ovnen din er). Kaken skal være klissete inni. Rist litt i formen så ser du om den beveger seg. Det skal kruse litt.
  • Avkjøl og frys! Det er noe av det beste med denne kaken. Utmerket å gjøre på forhånd. Eller som sagt, ha en kake i fryseren og gå og ta et rimelig stort stykke når du er sulten…
  • Ta ut kaken rett før servering. Sikt gjerne litt melis over.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!