Kilde: matprat Foto: Sara Johannessen
Hovedrett
Hellas
6
Ingredienser
- 1 stk. lammestek ca 1 kg
- 1 dl olivenolje
- 1 dl hakket frisk persille
- 2 stk. rød paprika
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. grønn squash
- 12 stk. potet
- 12 stk. sjalottløk
- 6 båter hvitløk
- 2 ss frisk oregano
- 2 ss frisk mynte
- 100 g fetaost
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i store biter (ca. 4×4 cm) og sett til side.
- Kutt paprika, gulrot og squash i grove biter. Del store poteter og løk i to. Finhakk hvitløk.
- Varm olje i en dyp stekepanne og brun kjøttbitene på alle kanter. Løft dem ut av pannen og fres grønnsaker, poteter og hvitløk raskt i samme panne.
- Legg to lange hyssingsnører i kryss i bunnen av en flat, ildfast form. Legg bakepapir i formen slik at det henger kantene og dekker bunnen helt. Bruk nok papir til at det kan pakkes rundt kjøttet og grønnsakene.
- Legg kjøtt og grønnsaker tett i tett i formen og krydre med salt og pepper.
- Hakk persille, oregano og mynte, og dryss blandingen over kjøtt og grønnsaker. Smuldre fetaost med fingrene og dryss på toppen.
- Brett papiret godt rundt kjøtt og grønnsaker og knyt sammen med hyssingen. Plasser formen midt i ovnen og stek ved 180 °C i 1 time.
- Ta formen ut av ovnen og pakk ut kjøttet.
Tips og triks!
Server retten rykende varm, gjerne med en gresk salat, tzatziki og godt brød.
Brødet er en gresk oppskrift fra Aperitif.no
Jeg har ikke prøvd, men jeg vil tro at en stor jerngryte i ovnen vil gjør samme nytten. Varm opp gryten på forhånd, så det ikke tar så lang tid.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!